Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ. ΝΕΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.


Δεν έχουν τέλος τα ατυχήματα στην οδό Αργυροκάστρου


Κι άλλο ατύχημα έγινε στην οδό Αργυροκάστρου την Παρασκευή 31/7, αυτή τη φορά στη συμβολή με την οδό Κισσάβου. Μετά τη σύγκρουση, το ένα αυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έκανε μια ανεξέλεγκτη πορεία, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει άνθρωπο.

Από τότε που ο δήμαρχος αντιδρόμησε το πάνω μέρος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και διοχέτευσε την κίνηση στην οδό Αργυροκάστρου δεν προλαβαίνουμε να μετράμε ατυχήματα. Όλοι σκεφτόμαστε με αγωνία τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες, που τα χιλιάδες αυτοκίνητα θα περνούν μπροστά από τα τέσσερα ανοιχτά σχολεία της γειτονιάς.

Καθώς είναι θέμα χρόνου να εμπλακούν παιδιά σε ατύχημα, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να λύσουμε το πρόβλημα με δικά μας μέσα. Από τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους της τεχνικής υπηρεσίας δεν περιμένουμε πλέον καμία βοήθεια, απεναντίας τους θεωρούμε ως απειλή για την ασφάλεια των οικογενειών μας.

Ο δήμαρχος δεν απαντάει στις έγγραφες και πρωτοκολλημένες αιτιάσεις μας, παρά τη ρητή υποχρέωση που έχει από τον νόμο. Παράλληλα μας έχει προσβάλει και περιφρονήσει βάναυσα σε αρκετές περιπτώσεις. Επίσης, η τεχνική υπηρεσία κυκλοφόρησε ένα βαριά υβριστικό κείμενο εναντίον μας, δείχνοντας μοναδική στα χρονικά του ελληνικού δημοσίου αγένεια εναντίον των πολιτών.

Στο μεταξύ τσιμουδιά δεν βγάζει ο δήμαρχος και η τεχνική υπηρεσία για την ουσία των καταγγελιών μας, που αφορούν στην εικονική κυκλοφοριακή μελέτη των λίγων αράδων, επάνω στην οποία βάσισαν την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Δείξαμε σε ειδικούς την παραπάνω μελέτη, οι οποίοι μας είπαν ότι πρόκειται για ένα κοινό μπακαλόχαρτο. Ισχυρίστηκαν, μάλιστα, ότι δεν είναι δυνατό να τη συνέταξαν πραγματικοί επιστήμονες και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα προσχηματικό κείμενο, που αποβλέπει σε άλλους σκοπούς και όχι στη λύση κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Η κακοί τρόποι του δημάρχου και των αχυρανθρώπων του στην τεχνική υπηρεσία μας ενοχλούν αφάνταστα, αλλά η επικίνδυνη ανεπάρκειά τους περισσότερο. Σε κανέναν άλλο δρόμο των Βριλησσίων δεν γίνονται τόσα ατυχήματα, πιθανόν ούτε στη Λ. Πεντέλης. Με τις δικές τους συσκευές μέτρησαν 3.000 αυτοκίνητα την ημέρα στην Αργυροκάστρου και ισχυρίζονται ότι πρόκειται περίπου για έναν ειδυλλιακό δρόμο.

Ενεργοποίησαν μια βόμβα σε στενά δρομάκια χωρίς πεζοδρόμια έξω από σχολεία και κοιμούνται ήσυχοι. Είτε δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν τις συνέπειες των πράξεών τους, είτε δείχνουν σκοπίμως εγκληματική αδιαφορία. Και στις δύο περιπτώσεις είναι ανάγωγοι και κατώτεροι του αξιώματός τους.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΔΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Υ.Γ. Οι διάφοροι ιστότοποι, στους οποίους στέλνουμε τις διαμαρτυρίες μας, μας πληροφορούν ότι δέχονται πιέσεις να μην τις αναρτήσουν. Είναι αφελείς και εν δυνάμει ένοχοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να φιμώσουν την άμεση δημοκρατία του διαδικτύου. Οι δημόσιοι λειτουργοί, που έχουν αξιοπρέπεια και αίσθηση καθήκοντος, απαντούν στις καταγγελίες των πολιτών και δεν κρύβονται.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ:
Εντύπωση μας προκαλεί το υστερόγραφο της επιστολής που λάβαμε. Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε οτι υπάρχουν ιστότοποι που ισχυρίζονται οτι δέχονται πιέσεις να μην αναρτήσουν ανακοινώσεις διαμαρτυρομένων ομάδων δημοτών ή κατοίκων του δήμου.
Ποιός ασκεί αυτές τις πιέσεις; Ποιός τις δέχεται; Ποιός κρύβεται πίσω από αυτό το σκηνικό;
Η ελευθερία του λόγου και της γραφής και η δημοσιοποίησή τους είναι υποχρέωση όσων βρίσκονται στο διαδίκτυο αρκεί να τηρούνται βασικοί κανόνες ευπρέπειας και ήθους. Εμείς δεν βρίσκουμε κανέναν λόγο απ' αυτούς, που να τεκμηριώνει μια άρνηση δημοσιοποίησης.
Μπορούμε να ισχυριστούμε πολλά πίσω απ' αυτές τις καταγγελλίες.
Θεωρούμε ότι οι κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου, με το θάρρος της γνώμης, που τους διακρίνει, να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών. Έτσι να ξεκαθαρίσει η όποια υποψία.
Εμείς δημοσιοποιούμε κάθε επιστολή, κάθε διαμαρυρία, που πληροί τις προηγούμενες αρχές.
Για το συγκεκριμένο θέμα θα υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές ότι στα σχέδιά της ήταν η κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη, η οποία πιστεύουμε ότι θα έθετε τα πράγματα στη θέση τους όποια κι αν ήταν αυτή.

Ο ΠΕΡΙΗΓΗΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. Λογικό είναι να διαμαρτύρονται οι συνδημότες μας της οδού Αργυροκάστρου.

    Το ίδιο λογικό είναι να διαμαρτύρονται και οι της Εθνικής Αντιστάσεως (υπολογίστε ότι τα διερχόμενα σήμερα από την οδό Αργυροκάστρου και από τις άλλους κάθετους, ιδίας φοράς, δρόμους, διέρχονταν ΟΛΑ από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως).

    Λογικό είναι να διαμαρτύρονται οι συνδημότες μας της οδού Αναλήψεως για την συνεχή λειτουργία της λαϊκής αγοράς στον δρόμο αυτό.

    Λογικό είναι να διαμαρτύρονται συνδημότες μας για την «κυκλοφοριακή στεγανότητα» της άνω της οδού Κισσάβου βορινής περιοχής.

    Λογικά, λοιπόν, είναι να διαμαρτύρονται οι Δημότες για πλήθος άλλα προβλήματα, που σχετίζονται με την κυκλοφορία των οχημάτων.

    Μόνη λύση: η σύνταξη και εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης με στόχους
    α) Την, κατά το δυνατό, αποτροπή της διαμπερούς κυκλοφορίας β) την, κατά το δυνατό, ισοκατανομή των φορτίων κ.λπ.

    Όσο η μελέτη αυτή δεν γίνεται (παρ’ όλες τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις υποσχέσεις των Δημοτικών Αρχόντων και «Αρχόντων»), το κυκλοφοριακό πρόβλημα θα είναι ένα θαυμάσιο ψηφοθηρικό εργαλείο στα χέρια κάθε επιτήδειου.
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λογική, ξεχάσατε νομίζουμε, περνά μέσα από την διαφορετικότητα αφ' ενός και αφ' ετέρου μέσα από την εξάρτηση!!! Όως το βλέπει κανείς, αγαπητέ συνδημότη, δυστυχώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί κύριε Μπούκη δεν λέτε κουβέντα για την εικονική μελέτη αντιδρόμησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, που παρεμπιπτόντως ωφέλησε κι εσάς ως κάτοικο του ίδιου δρόμου; Δεν θα ήταν πιο δίκαιο να μην μετατραπεί η Εθνικής Αντιστάσεως σε ιδιωτικό δρόμο και να μοιραστεί η κίνησή της με τους άλλους δρόμους;
    Οι κάτοικοι της οδού Αργυροκάστρου έκαναν την επιλογή τους και αγόρασαν σπίτια μισό χιλιόμετρο μακριά από τη Λ. Πεντέλης, σε ένα δρομάκι μη διαμπερούς κυκλοφορίας και μήκους μόλις 70 μέτρων. Κάποιοι από αυτούς πάσχουν από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και έπρεπε να ζουν μακριά από καυσαέρια, γι αυτό ακριβώς επέλεξαν τον συγκεκριμένο δρόμο. Πού να ήξεραν ότι κάποια μέρα ο ανεκδιήγητος δήμαρχος θα μετέφερε τη Λ. Πεντέλης έξω από το σπίτια τους;
    Οι κάτοικοι της Εθνικής Αντιστάσεως επέλεξαν εν γνώσει τους να ζήσουν δίπλα στη Λ. Πεντέλης, η οποία έχει αυξημένη κίνηση και τεράστιο μήκος. Πιθανόν ανάμεσά τους υπάρχουν γιατροί, δικηγόροι ή άλλοι επαγγελματίες, που ήθελαν να συνδυάσουν την κατοικία με τη δουλειά τους, δηλαδή να τους βρίσκουν εύκολα. Ίσως άλλοι που ήθελαν να βρίσκονται κοντά στην αγορά και τις συγκοινωνίες για να ψωνίζουν και να μετακινούνται εύκολα. Προφανώς κάτι θα είχαν στο μυαλό τους για να μείνουν κοντά στη λεωφόρο.
    Την παραπάνω ισορροπία ήρθε να διαταράξει ο δήμαρχος, που με μια εικονική κυκλοφοριακή μελέτη μηδένισε την κίνηση στην Εθνικής Αντιστάσεως και τη φόρτωσε στην Αργυροκάστρου. Έτσι, οι κάτοικοι της Εθνικής Αντιστάσεως έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη, αφού διατήρησαν τα πλεονεκτήματα της αρχικής τους επιλογής και απαλλάχτηκαν εντελώς από τα μειονεκτήματα. Δεν θα είχαμε αντίρρηση να ανακουφιζόταν και η Εθνικής Αντιστάσεως από την τεράστια κίνηση, αλλά όχι με τόσο σκανδαλώδη τρόπο.
    Για να ρίξει στάχτη στα μάτια των διαμαρτυρομένων κατοίκων της Αργυροκάστρου, ο δήμαρχος υποσχέθηκε συνολική κυκλοφοριακή μελέτη των Βριλησσίων, που θα αντιμετωπίσει και το πρόβλημα του δρόμου τους. Φυσικά τη συνολική μελέτη δεν την πραγματοποίησε ποτέ, ως κλασσικός Έλληνας πολιτικός, που δεν εννοεί αυτά που λέει ή καλύτερα δεν ξέρει τι λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ «Ανώνυμε» είμαι από αυτούς που αντιδρούν σε κάθε αυθαίρετη παρέμβαση σε οτιδήποτε επιβαρύνει την ζωή των πολιτών και βέβαια αντέδρασα και σε αυτή την παρέμβαση. Το ότι η Εθνικής Αντιστάσεως, πριν από χρόνια, είχε την ίδια φορά, που έχει σήμερα δεν με ικανοποιεί.
    Ο κάθε ένας έχει τα επιχειρήματά του, για να στηρίξει τις απόψεις του.
    Επαναλαμβάνω αυτό και που στο πρόσφατο παρελθόν σας είχα επισημάνει: αποσπασματικά και κατ’ ιδίαν κανένας δεν θα πετύχει τίποτα.
    Συνταχθείτε με την επιτροπή πολιτών, που ασχολείται με το πρόβλημα του κυκλοφοριακού της πόλης μας επί σειρά ετών. Η επιτροπή μας έχει ήδη, μετά από επίπονη εργασία, στα χέρια της πρόταση Ε.Μ.Πολυτεχνείου, την οποία θα παρουσιάσει στους δημότες στο άμεσο μέλλον και, ελπίζουμε, με την υποστήριξη ΟΛΩΝ των ενδιαφερομένων πολιτών, να την επιβάλουμε στη Δημοτική αρχή, η οποία επιχαίρει, όταν απέναντί της έχει διασπασμένους «υπηκόους».
    Προϋπόθεση, όμως, των ανωτέρω είναι η φροντίδα για το ΣΥΝΟΛΟ της πόλης μας.
    Με εκτίμηση
    Δημοσθένης Μπούκης του Γιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...