Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Εκτάκτως σήμερα το απόγευμα στις 5.30 συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το θέμα ασφαλώς είναι η συμφωνία για τα μέτρα, τα οποία απαιτείται να εισαχθούν προς ψήφιση στη Βουλή.
Το θέμα κρίνεται εξαιρετικά επείγον και σημαντικό. Μετά την δήλωση Σαμαρά ότι ΄΄θα προχωρήσει και όποιος θέλει ας συμμετέχει΄΄ που ουσιαστικά έθετε στη γωνία την ΔΗΜΑΡ, το ΄΄μπαλάκι΄΄ της ευθύνης διατήρησης ή όχι της συνοχής της κυβέρνησης μετακινήθηκε στον κ. Κουβέλη.
Φαίνεται ότι ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προχωρήσει άμεσα και αποφασιστικά πάνω στο σχέδιο που ξετύλιξε μέσα από τις επαφές στο τελευταίο διάστημα.
Ο τρίτος εταίρος αυτής της κυβέρνησης φαίνεται να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με την επιμονή της να μην επιθυμεί να ψηφίσει τα μέτρα, κυρίως στα εργασιακά. Το απόγευμα θα μάθουμε την απόφασή της αν θα σταθεί αυτή η κυβέρνηση με αυτή την σύνθεση ή μετά την ψήφιση των μέτρων θα έχουμε και πάλι εκλογές.
Κάτω απ΄αυτές τις εξελίξεις εκτιμούμε ότι τα περιθώρια έχουν μηδενιστεί για οποιονδήποτε πολιτικό ελιγμό και με αυτή την άποψη θα έχουμε γρήγορα και πάλι εκλογές. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αυτό και γι΄αυτό υπάρχουν οι επιφυλάξεις για την θετική εξέλιξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων για το οποίο γίνεται λόγος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι γρήγορες εξελίξεις είναι πολύ κοντά μας!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...