Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3

Νέο ισχυρό χτύπημα στις επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προκαλεί το νέο μνημόνιο. Οι περικοπές έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και θίγει άμεσα ακόμα και τον πυρήνα της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Καταργούνται οι οργανικές θέσεις ΔΕ και ΥΕ Διοικητικού - Οικονομικού.
Περικόπτονται οι αντιμισθίες όλων των μελών των δημοτικών συμβουλίων και περιφερειακών συμβουλίων σε όλες τις επιτροπές, ακόμη και στις συνεδριάσεις των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.
Καταργούνται οι μισές προβλεπόμενες θέσεις ειδικών συμβούλων δημάρχων και περιφερειαρχών.
Μειώνονται όλες οι αμοιβές - αντιμισθίες των αιρετών, δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων δημοτικών συμβουλίων, περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών, προέδρων περιφερειαρχικών συμβουλίων.
Οι νέες περικοπές προκάλεσαν την ισχυρή αντίδραση όλων των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Σγουρός ήδη απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές και ισχυριζόμενος ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι δεν θα διαθέσουν από το εισόδημά τους να προσέρχονται στα συμβούλια με αποτέλεσμα ούτε να μπορεί να συνεδριάσουν ούτε και να λαμβάνονται αποφάσεις για την λειτουργία της περιφέρειας. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις όλων των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οι σύλλογοι των εργαζομένων στους δήμους διαμαρτύρονται, επίσης, για την κατάργηση των θέσεων που προβλέπονται, που ουσιαστικά πρόκειται για απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων.
Ο Σύλλογος εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων ήδη κατέθεσε διαμαρτυρία για τις απολύσεις αυτές.
Η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι έκρυθμη. Οι περικοπές στα οικονομικά και οι απολύσεις συρρικνώνουν την αυτοδιοίκηση ακόμη περισσότερο και πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για κατάργηση του ΄΄αιρετού΄΄ και επιστροφή στις τοποθετήσεις δοτών στην αυτοδιοίκηση όπως ήταν πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...