Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 34. ΓΙΑ ΤΟ Ο.Τ.61 (ΠΡΩΗΝ ΤENNIS CLUB)


Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου από την δημοτική παράταξη ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ       2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013
ΘΕΜΑ                ΓΙΑ ΤΟ Ο.Τ. 61 (ΠΡΩΗΝ TENNIS CLUB)

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με την παρέμβαση του δικηγόρου του δήμου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπόθεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 61 διαπιστώσαμε ότι :

  1. Το δημοτικό συμβούλιο, ως κυρίαρχο όργανο αποφάσεων και άσκησης ελέγχου δεν γνώριζε τις διαδικασίες και τις εξελίξεις για το ζήτημα αυτό.
  2. Απεδείχθη από την παρέμβαση του κ. συνηγόρου ότι υπήρξε σαφώς διαπραγμάτευση αναφορικά με το ύψος της αμοιβής του.
  3. Υπήρξε συμφωνία μεταξύ του συνηγόρου και του δήμου να καταφύγει ο κ. συνήγορος στην  δικαιοσύνη με αγωγή διεκδίκησης των αμοιβών του.
  4. Ενώ είχε συμφωνηθεί εξ αρχής ότι οι αμοιβές του κ. συνηγόρου θα είναι αυτές, που προβλέπονται από τον νόμο, εκείνος κατέφυγε με αγωγή προκειμένου να επισημοποιήσει το τελικό ποσό με δικαστική απόφαση.

Σε όλη αυτή την διαδικασία εμείς, ως δημοτικός συνδυασμός εκπροσωπούμενος στο δημοτικό συμβούλιο, κατά καιρούς προκαλούσαμε την δημοτική αρχή να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο για τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα.
Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις μας, δεν πήραμε ποτέ σαφή απάντηση ούτε φάνηκε ότι η δημοτική αρχή είχε την ευαισθησία να ανοίξει το θέμα και να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο. Ήλθε η στιγμή να βρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. συνήγορος για να συζητηθεί μερικώς το ζήτημα χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη αλλά να απαντήσει ουσιαστικά σε δημοσιεύματα και θέσεις δημοτικών συμβούλων, που εξέφρασαν στην ουσία τις απορίες και την έλλειψη γνώσης επί των εξελίξεων στο θέμα.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα και δημόσια για τις τακτικές, που ακολουθεί η δημοτική αρχή αποκρύπτοντας κατ’ ουσία από το δημοτικό συμβούλιο τις εξελίξεις στο θέμα με αποτέλεσμα να αδυνατεί το σώμα να έχει την γνώση και την βάση για τον έλεγχο και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που ο δήμος καλείται να δαπανά σημαντικά ποσά χρημάτων για την πόλη και εις βάρος των οικονομικών του.

Ζητήσαμε επίσημα από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τεθεί το ζήτημα αυτό στην ημερήσια διάταξη ώστε να δοθεί ο χρόνος και η δυνατότητα σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να αποκτήσουν την απαιτούμενη γνώση.

ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Υ/Γ  Δείτε αναλυτικά τα δάνεια, που επιμηκύνθηκαν στην ιστοσελίδα www.operiigitisv.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...