Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ

Πολλοί αναγνώστες μας παρατήρησαν ότι τελευταία αρθρογραφούμε και σχολιάζουμε γεγονότα που δεν αφορούν την πόλη μας.
Έχουν δίκιο και αυτοί που μας το επισήμαναν και αυτοί ακόμη, που δεν το παρατήρησαν ή το άφησαν ασχολίαστο. 
Σ΄αυτό έχουμε μια διαφορετική αντίληψη. Ισχυριζόμαστε ότι οι εξελίξεις αυτές όχι μόνο επηρεάζουν την πόλη μας αλλά συνιστούν άμεσο παράγοντα της διαμόρφωσης της ζωής μας σε καθημερινή βάση και όχι μόνο.
Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα αυτά επιφέρουν δραματικές ανακατατάξεις σε όλη την δομή της Ελληνικής κοινωνίας και υπ΄αυτή την έννοια δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην σημερινή επικαιρότητα.
Η πόλη μας είναι το σημείο αφετηρίας. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να την απομονώσουμε από το Ελλαδικό, Κυπριακό και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Η οικονομία της χώρας δοκιμάζεται από ώρα σε ώρα, οι θεσμοί καθημερινά απαξιώνονται, οι λειτουργίες του Κράτους αναθεωρούνται, η συμπεριφορά των ανθρώπων αλλάζει, οι σχέσεις και οι προτεραιότητες αναδομούνται και ο φόβος και η αγωνία αντικαθιστά την ηρεμία, τον σχεδιασμό και την οικογενειακή γαλήνη.
Αυτά αποτελούν για εμάς σημαντικά σημεία αναφοράς και γι΄αυτό ισχυριζόμαστε ότι οι εξελίξεις αυτές διαμορφώνουν το μέλλον της νέας Ελλάδας.
Πιστεύουμε ότι σε λίγα χρόνια, αν όλα πάνε καλά, θα ζούμε σε μια άλλη χώρα, που λίγα θα έχουν απομείνει από αυτά των προηγούμενων χρόνων. Και είναι άγνωστο, ακόμη, σ΄εμάς αν αυτό το περιβάλλον θα είναι αυτό, που εμείς επιθυμούμε, αυτό που τα παιδιά μας θα πρέπει να ζήσουν είτε σε ένα οικογενειακό επίπεδο είτε σε επίπεδο πόλης είτε σε επίπεδο κράτους.
Οι σκέψεις μας, λοιπόν, έχουν αφετηρία τα τρέχοντα γεγονότα που θα επιδράσουν βίαια στην εξέλιξη της Ελληνικής κοινωνίας.
Γι΄αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι μεγαλύτερη βαρύτητα έχει να επικεντρωθούμε σ΄αυτά τα ζητήματα και λιγότερο στις τρέχουσες εξελίξεις της πόλης μας.
Άλλωστε δεν υφίσταται και συνθήκες όπου μπορεί κανείς να σχολιάζει γεγονότα σ΄αυτή την πόλη όταν αποτελεί μια κακέκτυπη μικρογραφία ενός πλήρως απαξιωμένου συστήματος.
Δεν βλέπουμε φωνές και προτάσεις ή σκέψεις που να δείχνουν την γνωστή γενναιότητα του Έλληνα, του δημότη, κυρίως, όμως, της άρχουσας τοπικής τάξης που κάνει το αδύνατο δυνατό να αποδείχνει συνεχώς πόσο μακριά είναι από την κοινωνία και πόσο προσκολλημένη στο υφιστάμενο αποσαθρωμένο πολιτικό σύστημα.
Αδυνατεί ακόμη, αυτό το τοπικό πολιτικό σύστημα να διατηρήσει το κύρος των συμβουλίων, των σχέσεων των εκπροσώπων των δημοτών, των διαδικασιών. Το γρήγορο, το βιαστικό έχει αντικαταστήσει το ηθικό, το δίκαιο και το διαυγές.
Σήμερα οι διαδικασίες ακολουθούν απόλυτα το ΄΄νόμιμο΄΄!! Ούτε λόγος για το ΄΄ηθικό΄΄. 
Σήμερα έχει αντικατασταθεί ο διάλογος, η ζύμωση και η δημοκρατία από την με όποιο τρόπο υπερψήφιση προτάσεων ανούσιων, άστοχων και χωρίς διαχρονικότητα.
Γι΄αυτό, εμείς επιλέξαμε την επικαιρότητα, που αποτελεί την αρχή του κακού και των δεδομένων. 
Πιστεύουμε ότι εκεί πρέπει να έχουν άμεση πληροφόρηση οι δημότες, πραγματική και έγκυρη αλλά στοχευμένη, χωρίς αποπροσανατολισμούς και σχολιασμούς ή αναφορές σε γεγονότα  της showbiz, ώστε να γνωρίζει κι αν μπορεί να αντισταθεί.
Η επιλογή μας τίθεται στην κρίση του δημότη και το επιθυμούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...