Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Προσφορές κατέθεσαν οι τρεις μεγάλες συστημικές τράπεζες για την εξαγορά των Κυπριακών υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών.
Στις προσφορές περιλαμβάνονται οι Εθνική, Πειραιώς και Αλφα. Ισχυρή εμφανίζεται η Πειραιώς.
Τελευταία λύση θα είναι η ενσωμάτωση τους στο good ΤΤ.
Σήμερα ανοίγουν οι αγορές της Ανατολής και όλοι αναμένουν τις επιρροές από την βίαιη παρέμβαση της ΕΕ - ΔΝΤ στις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.
Συνχείς οι διαβουλεύσεις στο νησί ενώ ο Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να υπάρξει καλύτερη συμφωνία.
Φήμες αναφέρουν ότι είναι πιθανή η φορολόγηση των καταθέσεων κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ κι εκεί προσανατολίζεται η κυπριακή κυβέρνηση πιέζοντας τους Ευρωπαίους παράγοντες.
Υπάρχουν πολλές προτάσεις προς συζήτηση ακόμη και από την πλευρά της Ρωσικής Γκαζπρομ υπήρξε πρόταση, την οποία η Κυπριακή κυβέρνηση μελετά.
Ισχυρό υπήρξε το ενδιαφέρον από την πλευρά του Πούτιν, ο οποίος ζήτησε τον κατάλογο των καταθετών των Ρώσων επιχειρηματιών στις Κυπριακές Τράπεζες.
Ένα είναι πάντως το αποτέλεσμα. Η τελευταία απόφαση του Eurogroup έδειξε την δύναμη με την οποία μπορεί να παρέμβει στις οικονομικές εξελίξεις σε όλη την Ευρωζώνη και που θα έχει άμεσες επιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη.Υπό την έννοια αυτή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις επιρροές στην ψυχολογία των Ελλήνων και όχι μόνο καταθετών.
Το ΄΄άτρωτο΄΄ των καταθέσεων επλήγη με την απόφαση αυτή κι ασφαλώς όλοι θα λάβουν μέτρα αλλού λιγότερο αλλού περισσότερο. Το τραπεζικό σύστημα θα δεχθεί ακόμη μια φορά επίθεση εκέι μάλιστα που άρχιζε να παίρνει μια κάποια τάση ύστερα από τον προγραμματισμό της κυβέρνησης και της τρόϊκα. Κι αν παρατηρήσει κανείς το τελευταίο διάστημα πάντα έτσι γίνεται, εκεί που πάει να ομαλοποιηθεί το σύστημα κάτι συμβαίνει και κάτι χειρότερο γεννιέται.
Η διαμορφωθείσα νέα ψυχολογία αποτελεί τρόμο στις αγορές σε όλο τον πλανήτη. δείγμα θα αποτελέσει σήμερα το άνοιγμα στην ανατολή. Η προσοχή πολλών εστιάζεται και στην ισοτιμία ευρώ/δολάριο. Εκεί είναι πιθανή μια μάχη πωλητών και κερδοσκόπων αγοραστών.
Η Ελληνική χρηματαγορά παραμένει κλειστή σήμερα και ίσως θα είναι μια ευκαιρία να εκτιμηθούν καλύτερα οι εξελίξεις αυτές και μια δεύτερη πιο ψύχραιμη σκέψη μπορεί να αποτρέψει ακρότητες και κερδοσκοπίες, σε μια περίοδο που κάθε άλλο παρά έχει ανάγκη αυτός ο πολύπαθος τόπος.
Ίδομεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...