Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ EUROGROUP

Μάχη δίνεται από την Κυπριακή κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στην φορολόγηση για ποσά κάτω των 100000 ή αν υπάρξει να είναι στο 3% αντί 6,75%.
Σε πρώτη φάση ο ΌΛι Ρεν αποδέχεται την ελάφρυνση των όρων δείχνοντας ότι τώρα κατανοεί η Ευρώπη το μέγεθος της καταστροφικής απόφασης του τελευταίου Eurogroup.
Ανεβλήθη η συνεδρίαση ψηφοφορίας της Κυπριακής Βουλής για αύριο εν όψει αλλαγής των ποσοστών της φορολόγησης.
Πληροφορίες λέγουν ότι η ΕΚΤ αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου στις καταθέσεις κάτω των 100000 ευρώ.
Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση είναι απόλυτα ρευστή σχετικά με την τελική απόφαση αναφορικά με τα ποσοστά ενώ αντιλαμβάνονται όλοι τώρα την καταστροφική απόφαση του Eurogroup με τρομακτικές συνέπειες και προσπαθούν να ΄΄μπαλώσουν΄΄ αυτή την κατάσταση με ανάκληση των αποφάσεων.
Η πρόχειρη και αψυχολόγητη απόφαση δείχνει με πόση ευκολία και έλλειψη σοβαρότητας λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρώπη όταν υπάρχουν ομαδοποιήσεις και συμφέροντα.
Στην Ελλάδα η πλάστιγκα για τις τρεις Κυπριακές τράπεζες γέρνει μάλλον προς το ΤΤ.
Οι προσφορές αλλά τίθενται προϋποθέσεις που ούτε χρόνος υπάρχει για διαβουλεύσεις ούτε και ισχυρό ενδιαφέρον με την διαμορφωμένη ήδη κατάσταση.
Διατηρούνται οι απώλειες στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την Γερμανία στο -1,14%, την Βρετανία στο -1% και την Γαλλία στο -1,46%.
Το ευρώ με το δολάριο ύστερα από ένα σόκ επανήλθε στα επίπεδα του 1,2946 με μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...