Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

΄΄ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ΄΄ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!

Υπό το βάρος της τεράστιας ευθύνης να φορτωθεί ο καθένας από τους τρεις αρχηγούς το ενδεχόμενο της διάλυσης της συμβατικής συγκυβέρνησης και με αμοιβαίες υποχωρήσεις φαίνεται να ΄΄τα βρίσκουν΄΄.
Το γεγονός ότι η χθεσινή σύσκεψη δεν έδωσε το σήμα ασυμφωνίας αλλά με χαμηλών τόνων δηλώσεις οδηγούν την συνεργασία σε μια νέα επικαιροποιημένη συμφωνία ώστε να αποφευχθούν οι....εκλογές.
Αναγκαστική συμφωνία θα λέγαμε και αναγκαστική ανοχή ο ένας για τον άλλο κάτω από τον φόβο προκήρυξης εκλογών. Εκλογές, τις οποίες δεν ήθελε κανείς στην ουσία. 
Γνωρίζουν και οι τρεις ότι η κοινωνία έχει ξεπεράσει την ΄΄συμβίωση΄΄ των τριών και είναι απέναντί τους με απαιτήσεις. Ο λαός απαιτεί πια όχι για την συμβίωση (κανένα ενδιαφέρον γι΄αυτό) αλλά για την διατήρηση της ομαλότητας σε μια περίοδο όπου τα εισοδήματα των οικογενειών έχουν εξατμιστεί. 
Εξανεμίστηκε και κάθε ίχνος ιδεολογικής υποστήριξης της κοινωνίας απέναντι στην τριανδρία.Ούτε καν ιδεολόγημα μπορεί να επικαλεστεί η αναγκαστική συμμαχία. 
Οι πολίτες το γνωρίζουν, όπως γνωρίζουν καλά και το γεγονός ότι αυτή η ΄΄συμμαχία΄΄ έχει ημερομηνία λήξεως. Ίσως οι Γερμανικές εκλογές, ίσως ένα ΄΄ατύχημα΄΄!!!
Υπό το πρίσμα αυτό ΄΄αναβάλλονται΄΄ οι εκλογές αλλά οι διαφορές παραμένουν αγκάθι στις εξελίξεις.
Η τρόϊκα έφυγε αφήνοντας πίσω της το ραβασάκι του δημοσιονομικού κενού των 2 δις περίπου. Το άφησε να βρουν την λύση οι τρεις. Θα την βρουν;
Το θέμα της ΕΡΤ, για οποίο υπήρξαν σωρεία απόψεων, θέσεων, αντιθέσεων ακόμη και εκβιασμών φαίνεται να βρίσκει την λύση του αλλά μόνο στο επίπεδο των τριών. Στο επίπεδο των εργαζομένων τώρα αρχίζει. Η συμφωνία για την πρόσληψη συμβασιούχων δίμηνης διάρκειας και με στοιχειώδη τρόπο θα λειτουργήσει η συχνότητα αποτελεί μεταβατική περίοδο για την ίδρυση και λειτουργία του νέου φορέα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. 
Με την ισχυρή νομική στήριξη του Συμβουλίου της Επικρατείας η τριανδρία συμβιβάζεται στην συνύπαρξη. Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ είναι έξω από λειτουργία της προσωρινής σύστασης του νομικού προσώπου και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσουν και στον νέο φορέα.
Αυτή η πρόχειρη και εύθραυστη συμφωνία με ΄΄επικαιροποιημένο΄΄ χαρακτήρα θα δώσει μια ανάσα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι τις Γερμανικές εκλογές εκτός κάποιου ΄΄ατυχήματος΄΄.
Ωστόσο οι Έλληνες πολίτες μπορούν να πάρουν τα θαλασσινά μπάνια τους (όσοι τα έχουν προγραμματίσει) με ησυχία και ηρεμία ώστε να πάρουν δυνάμεις για να αντέξουν νέες περιπέτειες από το φθινόπωρο. Όσες κωλοτούμπες ήταν να γίνουν, έγιναν σ΄αυτή την φάση. Από φθινόπωρο μπορεί να έχουμε άλλες πιο προοδευτικές......
Τώρα αν προκύψει ΄΄ατύχημα΄΄ θα χρειαστεί να διακόψουν τα ΄΄μπάνια΄΄ για να επιλέξουν εκ νέου τους εκπροσώπους των στη Βουλή.
Ως τότε ας μείνουν ήσυχοι ότι το πολιτικό σύστημα είναι ζωντανό, σκέφτεται και ενεργεί για λογαριασμό όλων με τον .....καλύτερο τρόπο.
Ησυχάστε.....και ετοιμάστε την....φραπεδιά.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...