Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΄΄ΦΟΝΙΑΣ΄΄

Χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο όπου προβλέπονται οι απολύσεις στο δημόσιο.
Μεγάλη δεξαμενή προς απόλυση είναι η παιδεία και η τοπική αυτοδιοίκηση.
2200 σχολικοί φύλακες, 2000 καθηγητές των τεχνικών λυκείων και 3500 δημοτικοί αστυνομικοί ουσιαστικά απολύονται με κατάργηση των θέσεών τους.
Ακολουθούν 6000 συμβασιούχοι, που εργάζονται με προσωρινές διαταγές, εκκρεμούν γι΄αυτούς δικαστικές αποφάσεις ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα. Ο κύριος όγκος των εργαζομένων αυτών είναι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Καταληκτική ημερομηνία έχει τεθεί η 1 Νοεμβρίου. Αν μέχρι τότε δεν έχει δικαστεί η υπόθεση αυτομάτως ο εργαζόμενος φεύγει από την υπηρεσία και αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Αν δικαιωθεί επιστρέφει στην εργασία του αν όχι οριστικά απολύεται.
Ωστόσο προβλέπεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να προηγηθούν οι υποθέσεις αυτές με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και ταυτόχρονα θα υπάρξουν, ίσως, μετακινήσεις δικαστών σε αστικά κυρίως κέντρα όπου λιμνάζουν από καιρό οι υποθέσεις αυτές, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δικαστηρίων.
Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι, κυρίως στους δήμους. Τα συνδικαλιστικά τους όργανα συνεδριάζουν συνεχώς προκειμένου να αποφασίσουν για σειρά κινητοποιήσεων ακόμη και καταλήψεις δημόσιων χώρων και δημαρχείων.
Παράλληλα προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο ότι με απλή υπουργική απόφαση θα καταργούνται οργανικές θέσεις ώστε να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία.
Αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο. Αρκετοί βρίσκονται σε προβληματισμό αν θα υπερψηφίσουν ή όχι.
Οι μηχανισμοί των κομμάτων της κυβέρνησης βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να μη χαθεί ψήφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...