Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                  

                                          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Νο   39
                                        ------------------------------------

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ       5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ                ΄΄ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΔΙ…ΚΟΒΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!!!΄΄


Η απόφαση της κυβέρνησης υπό την πίεση της Τρόϊκας, να εξευρεθούν θέσεις – άτομα να ικανοποιήσουν την μέθοδο της κινητικότητας να μετακινηθούν οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας, αποτελεί απόδειξη ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός κανένας στόχος, σε κανένα επίπεδο.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται συνεχώς κάτω από την βούληση των ξένων δυνάμεων και των δανειστών του κράτους.
Ενώ έπρεπε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο ο ρόλος της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των δήμων και των πόλεων συντελείται το ακριβώς αντίθετο χωρίς να ικανοποιείται κάποιος στόχος δημοσιονομικού χαρακτήρα.
Ο δημοτικός συνδυασμός μας στέκεται απέναντι στους νέους στόχους της τρόϊκας και όλων εκείνων που έχουν ευθυγραμμιστεί με τις στοχεύσεις της αποδυνάμωσης και της απαξίωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η δημοτική αστυνομία έχει ρόλο στην καθημερινότητα της πόλης και προς όφελος του δημότη. Παρέχει κοινωνική υπηρεσία υψηλού επιπέδου αν και εφόσον χειρίζεται από ικανούς και σοβαρούς υπευθύνους.
Να σταματήσει άμεσα η μετακίνηση των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας.
Υποστηρίζουμε την άποψη ότι η τοπική αυτοδιοίκηση απαιτεί να έχει την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Υποστηρίζουμε, επίσης, τον έλεγχο και την εποπτεία στα οικονομικά των δήμων κάτω από ένα αντικειμενικό και ουσιαστικό σύστημα.
Θεωρούμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να βρίσκεται σε χέρια ανίκανων, άσχετων και αδιάφορων. Εκεί εντοπίζουμε εμείς το μεγάλο ζήτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι στην μύζερη, ανούσια και σκληρή παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης.


ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...