Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η κ. ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ

Πρωϊνή δήλωση της κ. Μέρκελ δείχνει την εμμονή της να μην δέχεται το κούρεμα του δημόσιου χρέους. Είπε:
΄΄Με εξέπληξε η αντίδραση στις δηλώσεις του κ. Σόϊμπλε ότι θα μπορεί να υπάρξει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα με νέο δάνειο. Το θέμα αυτό είναι γνωστό, δεν είναι κάτι νέο. Θα αποτρέψω ενδεχόμενο κουρέματος διότι θα αυξήσει την αβεβαιότητα στο σύστημα΄΄.
Είναι άξιο παρατήρησης το γεγονός ότι τι θα συμβεί αν η κ. Μέρκελ αποκτήσει αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές του Σεπτεμβρίου, που είναι και ο στόχος της. Στην περίπτωση αυτή κατά την άποψή μας τα πράγματα θα είναι χειρότερα. Χωρίς αντιδράσεις θα προχωρεί σ΄ένα πρόγραμμα που θα χτίζεται στα γραφεία της αυτοδύναμης κυβέρνησής της και που θα γίνεται αμέσως δεκτή από τους δορυφόρους της κι επομένως θα αποτελεί ΄΄δημιουργικό΄΄ μοντέλο πολιτικής στην ΕΕ. Αυτό είναι που θα πρέπει να μας φοβίσει περισσότερο.
Η Ελληνική κυβέρνηση είναι αναγκαίο να ετοιμάζεται προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να υπάρξουν αντεπιχειρήματα και κυρίως αντίσταση στις νέες πολιτικές που θα εφαρμοστεί από την ΕΕ με τις καθοδηγήσεις της κ. Μέρκελ.
Φαίνεται να μονοπωλούμε την αρθρογραφία μας σχετικά με τις Γερμανικές εκλογές και τις δηλώσεις των Γερμανών πολιτικών. Είναι αλήθεια. Παρακολουθούμε στενά τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία διότι από εκεί θα προέλθουν οι νέες εξελίξεις στον δικό μας χώρο. Για μας εκεί εστιάζεται η πηγή των όποιων νέων που θα διαμορφώσουν την νέας μορφής εξουσία και η διαχείρισή της το αμέσως επόμενο διάστημα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ουρά αυτών των πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...