Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Το σενάριο εθνικών εκλογών βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων στα γραφεία του Μαξίμου. Από μια άποψη οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν, ίσως, μια σημαντική ευκαιρία στον Α. Σαμαρά να αποφασίσει την διενέργεια εθνικών εκλογών.
Η ευκαιρία έγκειται στο γεγονός ότι
1. Η βουλευτική ιδιότητα των συλληφθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν αίρεται. Εξακολουθούν να είναι μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου. Υπ΄αυτή την έννοια μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές αυτοί να παραιτούνται σταδιακά ώστε κάθε μήνα να έχουμε και τοπικές εκλογές στις περιφέρειες που χηρεύουν οι θέσεις.
2. Η διαδικασία των συνεχόμενων εκλογών δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παρά μόνο καθυστέρηση και αποσυντονισμό στο έργο της κυβέρνησης.
3.Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ανοίξει δυναμικά και αποφασιστικά το θέμα της χρυσής αυγής και η επιτυχία του αιφνιδιασμού θα είναι το μείζον ζήτημα που θα αναδείξει η κυβέρνηση για να αποδείξει το ισχυρό ενδιαφέρον της να λύσει τα ζητήματα της χώρας.
4.Διαφαίνεται ότι ο άλλος πολιτικός πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται αποσβολωμένος. Φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης περιόρισε τον πολιτικό λόγο και τις δηλώσεις με ενιαίο λόγο τα στελέχη του.
5. Τα απανωτά λάθη από την πλευρά των Ανεξάρτητων  Ελλήνων έβαλε φρένο την διαρροή ψήφων προς εκεί από την Χρυσή Αυγή.
6. Το ζήτημα της επιτυχίας του πρωτογενούς πλεονάσματος βρίσκεται στο προσκήνιο ενώ έχει αναγνωριστεί και από την πλευρά της Ε.Ε. και της τρόϊκα.
Όλα αυτά αποτελούν σύνολο αρκετά σοβαρών επιχειρημάτων ο κ. Σαμαράς να αποφασίσει να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές ανανεώνοντας ταυτόχρονα τον βίο της κυβέρνησης, η οποία θα κληθεί να λάβει πολύ σύντομα σοβαρές αποφάσεις ακόμη και νέα μέτρα περιορισμού εισοδημάτων των πολιτών. Στο τελευταίο ενισχύεται και από την εκκρεμότητα στο ζήτημα των απολύσεων μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων., θέμα μεγάλου αγκαθιού στις εξελίξεις.
Έτσι μπορεί η σημερινή εξέλιξη να αποτελέσει την λύση το γόρδιου δεσμού της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...