Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  48ο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ        12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΘΕΜΑ      ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έληξε μόλις χθες ο τέταρτος κύκλος επαφών της δημοτικής μας παράταξης με τις δομές του δήμου.

Η δημοτική μας παράταξη από τις αρχές του 2011 όταν αναλάβαμε την θέση που μας έδωσαν με την ψήφο τους οι δημότες βρεθήκαμε κοντά σε όλες τις δομές και λειτουργίες του δήμου παρακολουθώντας τις εξελίξεις και την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Η δράση μας αυτή κινήθηκε κάτω από τον ρόλο που μας ανέθεσε ο δημότης.
Τις δράσεις μας αυτές δημοσιοποιήσαμε άμεσα πληροφορώντας τους δημότες για ζητήματα που απασχόλησαν και τους εργαζόμενους και την λειτουργία των δομών.
Καταγράψαμε αδυναμίες, αστοχίες και ατολμίες. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα του δήμου μας και γενικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο τέταρτος κύκλος επαφών μας έδωσε ότι:

1. Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να λειτουργήσουν κάτω από δυσχερείς συνθήκες εξ αιτίας αφ ενός αδυναμιών συντονισμού της διοίκησης και αφ΄ετέρου της πυκνής νομοθεσίας νέας και παλαιάς.

2. Σημαντικές αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων του δήμου δεν εφαρμόστηκαν παρ΄όλο που και εύκολες  και εφικτές.

3. Καμιά προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης να γεφυρώσει τα χάσματα μεταξύ της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, ως όφειλε, ώστε να έχουμε την βέλτιστη απόδοση. Χάσματα που δημιούργησε η ίδια και μάλιστα τα καλλιέργησε σε σημαντικό και προκλητικό βαθμό.

4. Καμιά πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας με στόχο την βελτίωση των εσόδων του δήμου. Πρόταση που έχουμε καταθέσει από τις πρώτες ημέρες στο δημοτικό συμβούλιο.

5. Η διαχείριση των εσόδων στα νομικά πρόσωπα μας βρίσκει αντίθετους. Τα έσοδα των νομικών προσώπων ήταν σε υψηλό επίπεδο από την λειτουργία των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Έτσι η συμμετοχή του δήμου στην χρηματοδότησή τους δεν ήταν στο επίπεδο που είχε προϋπολογιστεί ώστε να έχουμε πραγματικό και πλούσιο έργο προς όφελος των δημοτών.

6. Σημαντικά τα προβλήματα στις προμήθειες και στις συντηρήσεις στην καθαριότητα και στον τεχνικό τομέα.

7. Παρ΄όλο που υπήρξαν αποφάσεις καταγραφής της ενεργειακής κατανάλωσης του δήμου σε εφαρμογή προγραμμάτων  για τον δήμο μας δεν έγινε σχεδόν τίποτα.

8. Σημαντικές οι περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού με αποτέλεσμα να προκληθούν σκέψεις να ιδιωτικοποιηθούν δράσεις στο δήμο.
Συνέπεια αυτού ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η αποστολή έγγραφων διαμαρτυριών προς την διοίκηση.

9. Η λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς συναντά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Τα κενά που καταγράφονται στην λειτουργία αυτή δεν καλύπτονται έγκαιρα.

11. Στις σχολικές μονάδες παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα γονείς να αναλαμβάνουν από μόνοι τους να καλύψουν ανάγκες (βάψιμο αιθουσών από τους ίδιους τους γονείς), που έπρεπε να είχαν καλυφθεί από το καλοκαίρι με βάση συγκεκριμένο προγραμματισμό.

Υπάρχουν και άλλα κενά που παρατηρήσαμε ακόμη και στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων. Σημεία που ξεφεύγουν από απλές παρατηρήσεις σ΄ένα κείμενο γνωστοποίησης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το καθήκον μας, αυτό που μας ανέθεσαν οι δημότες χωρίς σκοπιμότητες. Θα καταγράφουμε με αντικειμενικό τρόπο τα πράγματα μέσα σ΄ένα περιβάλλον αντίξοο και για εργαζόμενους και για τις νοοτροπίες στη διοίκηση.



ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...