Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝIΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Οριακά υπερψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα με ψήφους 12 υπέρ και 12 κατά.
Ο προυπολογισμός καταψηφίστηκε με ψήφους 12 κατά, 11 υπέρ και μια ξεχωριστή πρόταση.
Σε μια συνεδρίαση που κυριάρχησε στο μεγάλο της μέρος η ηρεμία ενώ στο τέλος επιφύλασσε ένταση εξ αιτίας του αποτελέσματος στην ψήφιση του προϋπολογισμού φάνηκε η αδυναμία της συμπολίτευσης. Οι απουσίες δημοτικών συμβούλων της πελιοψηφίας και η απώλεια της δύναμής της από την ανεξαρτητοποίηση των τριών δημοτικών συμβούλων της έφεραν το αποτέλεσμα της καταψήφισης του προϋπολογισμού. Αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη αφού για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο συμβαίνει η καταψήφιση του προϋπολογισμού.
Οι τρεις ανεξάρτητοι κινήθηκαν στην ίδια γραμμή καταψηφίζοντας και τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό χωρίς ουσιαστικά να ακούσομε επιχειρήματα.
Οι υπόλοιπες παρατάξεις κάτω από την δική τους οπτική γωνία και αναπτύσοντας τα επιχει΄ρηματά τους καταψήφισαν τις προτάσεις της διοίκησης.
Όπως ορίζει ο νόμος απαιτείται επανάληψη της συνεδρίασης αναφορικά με τον προϋπολογισμό. Η συνεδρίαση πρίστηκε στις επτά το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, Κισσάβου 11.
Το θέμα του προϋπολογισμού είναι η σοβαρότερη συζήτηση και βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα αναρτήσουμε σύντομα τις εξελίξεις και τα γεγονότα σε εκτενέστερη αναφορά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...