Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ

Μπροστά μας οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι ρυθμοί ανεβαίνουν μαζί και οι αντιθέσεις, που γίνονται ίσως επιθέσεις.
Στο γνωστό αυτό κλίμα υπάρχει και μια αρχή του νήματος. Το ενδιαφέρον για την πόλη, οι εξελίξεις στην πόλη, το μέλλον της πόλης.
Δυστυχώς αυτό που προσλαμβάνουμε μέχρι στιγμής είναι οι προσωπικές αντιθέσεις. Η ρητορεία περιορίζεται επικίνδυνα, ξεφεύγοντας από την ουσία.
Ακούμε ΄΄ να πάρουμε την πόλη ΄΄, διαβάζουμε ΄΄ να τους τελειώσουμε ΄΄, διαβάζουμε ΄΄ τους στείλαμε στην αντιπολίτευση ΄΄ και άλλα!!!
Μα καλά το στοίχημα των εκλογών είναι η κυριαρχία, η ΄΄ κατάληψη ΄΄, η άλωση; Αυτό είναι το ενδιαφέρον για την πόλη; Αυτή είναι η πεμπτουσία των εκλογών;
Όλοι έχουν το δικαίωμα στην συμμετοχή των εκλογών άλλοι ως υποψήφιοι και άλλοι ως ψηφοφόροι. Κι είναι ευτυχία να υπάρχει πλουραλισμός στις υποψηφιότητες. Οι πολλοί κάνουν όλους πιο προσεκτικούς, πιο συνετούς, πιο δημιουργικούς. Ο ένας υποψήφιος οδηγεί σε άλλους χρόνους που οφείλουμε να ξεχάσουμε. Οι πολλοί είναι συστατικό της δημοκρατίας αρκεί να γνωρίζουμε και να μαθαίνουμε περισσότερα. Η γνώση μας καθιστά δυνατούς, ενισχύουμε την άποψή μας, τεκμηριώνουμε τις θέσεις μας και στηρίζεται η απόφασή μας στην τελική επιλογή.
Υποψήφιοι που στηρίζουν την υποψηφιότητά τους σε προσωπικά ενώ βάλλουν τον αντίπαλο με συκοφαντίες, υποσκάπτουν την δημοκρατία μειώνουν τον ψηφοφόρο - δημότη, τον απαξιώνουν. Δεν τον βοηθούν να αποσαφηνίσει τις συγκεχυμένες εικόνες που προσλαμβάνει. Η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός  οδηγεί σε λάθος δρόμους και το αποτέλεσμα θα αποβεί εις βάρος της πόλης.
Μέσα απ΄αυτή την οπτική οφείλουν όλοι να αντιμετωπίσουν τις εκλογές του Μαίου. Αυτό υποστηρίζουμε εμείς κι αυτό θα οδηγήσει τον δημότη στις επιτυχείς επιλογές του. 
Σ΄αυτή την πόλη και σε κάθε πόλη όλοι είναι χρήσιμοι. κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μπορούν να προσφέρουν είτε από την συμπολίτευση είτε από την αντιπολίτευση. Και η αντιπολίτευση έχει σημαντικό ρόλο αρκεί ασφαλώς να η συμπολίτευση να διαχειρίζεται δημοκρατικά την εξουσία. 
Είναι γενναιότητα η εξουσία να ΄΄εκμεταλλευθεί΄΄ την αξία της αντιπολίτευσης. Δεν είναι περιθώριο όπως πολλοί πιστεύουν. Είναι παραγωγικό και δημιουργικό μέρος της δημοκρατικής λειτουργίας της πόλης. Εκεί εντοπίζουμε εμείς την ικανότητα του ηγέτη, του πρώτου πολίτη της πόλης.
Οφείλουν όλοι να προστατέψουν την αξία των εκλογών. Να μην ωθήσουν τους δημότες στον φανατισμό και στην πόλωση. 
Οι υποψήφιοι οφείλουν να δώσουν την γνώση στον δημότη και μέσα απ΄αυτό να επιλέξει τους καλύτερους. Ο δήμαρχος, η συμπολίτευση είναι για όλους και όχι για τους ημέτερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...