Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΛΑΚΩΝΙΑΣ





Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε ανακοινώσει ότι ο δήμος Χαλανδρίου ήταν έτοιμος να αρχίσει το έργο της οδού Λακωνίας.
Την ιστορία της οδού και τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής Αμαρουσίου τον γνωρίζουμε πολύ καλά. Τον παρακολουθήσαμε από κοντά στα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Όμως η επιτυχία της επίσπευσης της απόφασης από το ΣτΕ οφείλεται αποκλειστικά στην επιτροπή Κυκλοφοριακού της πόλης των Βριλησσίων, τον αγώνα της οποίας παρακολουθήσαμε, επίσης, στενά. Δυο μέλη του συνδυασμού ΄Τα Βριλήσσια των Πολιτών΄΄ συμμετείχαν ενεργά όλα αυτά τα χρόνια που με πίστη για το δίκιο διεκδίκησαν την λύση του προβλήματος της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη και κυρίως στην οδό Σισμανογλείου και Λ. Πεντέλης.
Δεν μπορεί να μην τονίσουμε ότι στο διάστημα αυτό κανείς δεν παρακολουθούσε το ζήτημα ακόμη και από τον ίδιο τον δήμο Χαλανδρίου, άμεσα ενδιαφερόμενο.
Το ζήτημα αναβαθμίστηκε υπό την πίεση των μελών της Επιτροπής όταν οι παραστάσεις στον δήμο Χαλανδρίου διαδέχονταν η μια την άλλη.
Μέλος της Επιτροπής κατάφερε παράλληλα ΄΄εισέλθει΄΄ σε κύκλους του ΣτΕ και να γίνει συνάντηση με στελέχη που επηρεάζουν τις διαδικασίες ακόμη και στις παρυφές του ίδιου του ΣτΕ. Αποτέλεσμα ήταν η επίσπευσης της υπόθεσης, να καθαρογραφεί η απόφαση και προωθηθεί αρμοδίως ώστε να φτάσει στα χέρια των μελών της Επιτροπής και στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι επαφές με τους δήμους.
Το όλο σκηνικό παρακολουθήσαμε από κοντά και γνωρίζουμε την συμμετοχή του καθενός.
Ένα είναι γεγονός ότι ο δήμος Χαλανδρίου ανέλαβε την πρωτοβουλία και με την συμμετοχή του δήμου Αμαρουσίου στην χρηματοδότηση το έργο δημοπρατήθηκε και ήδη οι εργασίες άρχισαν.
Η επιμονή και η πίστη των μελών της Επιτροπής έφερε τα καλά αποτελέσματα ενός ζητήματος που ταλαιπωρούσε όλη την περιοχή μας.
Η απεμπλοκή (έστω και μερικώς) της πυκνής κυκλοφορίας στην Σισμανογλείου και την Λ. Πεντέλης θα δώσει ανάσες στο δήμο μας και ασφαλώς στον δήμο Χαλανδρίου.
Η προσπάθεια της επιτροπής συνεχίζεται με στόχο την υλοποίηση της σύνταξης κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη μας, που θεωρούμε ότι είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα που συναντά τώρα.
Αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής και να ευχηθούμε νέες επιτυχίες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας. στην καθημερινότητά τους.
Εμείς θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους όπως το κάναμε πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...