Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Για όγδοη ημέρα ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου σημειώνει απώλειες (πρώτη φορά μετά το 2012). Ελπίδες για ανάκαμψη εντός της ημέρας.
Από τεχνική και μόνο άποψη ο γενικός δείκτης αγγίζει τα όρια του ανοδικού καναλιού που αναπτύχθηκε απ΄π εξαμήνου και πλέον. Θεωρείτε κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση και οι επόμενες τρεις.
Οι δείκτες έχουν ΄΄καμφθεί΄΄ επικίνδυνα και πάντα από τεχνικής πλευράς.
Το φαινόμενο που παρουσιάστηκε σήμερα έχει τις αιτίες της στις νέες αυξήσεις κεφαλαίου που ανακοίνωσαν οι τράπεζες Εθνική, Ευρωμπανκ και Αττικής.
Οι αυξήσεις αυτές κατέστησαν ανάγκη από τα τελευταία στρές τεστς που ανέδειξαν τις αδυναμίες των τραπεζών στην επάρκεια της κεφαλαιακής τους δομής.
Η τελευταία άποψη εκφράζει τα θεμελιώδη στοιχεία  της εγχώριας τραπεζικής αγοράς και όχι την τεχνική άποψη. 
Σε κάθε περίπτωση όσο διαρκεί η αύξηση κεφαλαίου στις τράπεζες και μέχρι να δομήσουν την νέα κεφαλαιακής τους επάρκεια το χρηματιστήριο θα περάσει κρίση.
Να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί όσοι τουλάχιστον ασχολούνται με τις αγορές όχι μόνο σαν επενδυτές αλλά και ως στοιχείο πολιτικής έκφρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...