Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

SOK (!) ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ

Λέγεται ότι ο καθρέφτης της οικονομίας μιας χώρας είναι η χρηματιστηριακή αγορά.
Με βάση αυτό τα σημερινά γεγονότα στο χρηματιστήριο η χώρα δεν συγκαταλέγεται ούτε στις εύρωστες ούτε στις αναδυόμενες ούτε και στις αγορές με θετική προσδοκία.

Οι συναλλαγές σήμερα βρέθηκαν στα 441 εκατομμύρια τεμάχια και η αξία των συναλλαγών στα 459 εκατομμύρια ευρώ!!! Αν όχι η μοναδική συνεδρίαση sell off από τις μοναδικές.
Οι απώλειες στον γενικό δείκτη στα 4,3%, με τις τράπεζες να παίζουν κυρίαρχο ρόλο και τους ξένους να δημιουργούν πανικό στην αγορά.

Ο ιός της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας ΄΄χτύπησε΄΄ την εύθραυστη  Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά!!

Τα Ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν σήμερα ισχυρές πιέσεις, μεγάλες πωλήσεις, με αποτέλεσμα η απόδοσή τους να ξεπεράσει το 6% ενώ το spread να ανέβει πάνω από 500 μονάδες βάσης.

Η σύντομη αυτή εικόνα δείχνει απόλυτα τον φόβο των επενδυτών για την Ελληνική αγορά, της οποίας την εξέλιξη συναρτούν με το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών. Η ασάφεια, η μη ξεκάθαρη θέση των κομμάτων, η αβεβαιότητα καταγραφής μιας σαφούς εικόνας στις δημοσκοπήσεις δημιουργούν το κλίμα αβεβαιότητας για τις επερχόμενες εξελίξεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών θα δείξει κατά η σημερινή κυβέρνηση διαθέτει τα ερείσματα και θα διατηρηθεί στην διακυβέρνηση της χώρας ή όχι.
Τα αρνητικά δημοσιεύματα σχετικά με το παρασκήνιο, που αναπτύχθηκε τον Νοέμβριο του 2011 με τις αποκαλύψεις των F.T. επιτείνουν την ανασφάλεια των επενδύσεων στην χώρα και οι επενδυτές προτιμούν την φυγή από την παραμονή τους.

Μέσα α΄αυτό το περιβάλλον πόσο θα μπορούσε κανείς να έχει πίστη σε θετικές εξελίξεις σ΄αυτή την χώρα; Όταν οι αποφάσεις είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν λαμβάνονται στην Ελλάδα αλλά σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου όχι όμως στην Ελλάδα!!

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες αλλά χωρίς πυξίδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...