Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

΄΄ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ΄΄ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

         Τα 73 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ τίμησε με εκδήλωση της η Δημοτική Παράταξη ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ την Παρασκευή 31-10-14. O κ. Στέλιος Ελληνιάδης, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το ρόλο του ΕΑΜ στην ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης στα χρόνια της Κατοχής παρουσιάζοντας τις δράσεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου για τη σωτηρία του λαού της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας από το φάσμα της πείνας. Προβλήθηκε υλικό από τα ιστορικά αρχεία της ΕΡΤ, και η ηθοποιός-θεατρολόγος και Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης, κ. Αθανασία Γκανά, απήγγειλε αποσπάσματα από το έργο του Παύλου Μάτεσι, «Η μητέρα του σκύλου».
       Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέσθηκε Πολιτικό Μνημόσυνο στην μνήμη της αγωνίστριας της Αριστεράς, Κατερίνας Μακαρούνη. Παρουσιάστηκε η ζωή της και η δράση της, με μαρτυρίες και φωτογραφικό, που πρόσφερε η θυγατέρα της, κ. Μαργαρίτα Μακαρούνη.
    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτιμος Δήμαρχος επί σειρά ετών κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ξένος Μανατογιάννης,  ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέξης Μαυραγάνης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φώτης Χρυσικός, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πεντέλη εν Δράσει» και Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης-Μελισσίων  κ. Αντώνης Φειδοπιάστης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και επικεφαλής της παράταξης «Βριλήσσια Ανατροπή»  κ. Σπήλιος Παπασπηλίου, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Βριλήσσια Ανοικτή Πόλη Αλληλεγγύης & Πολιτισμού» κ. Ελένη Σακισλή, καθώς και αντιπροσωπεία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ, αποτελούμενη από την κ. Μαρία Λεκάκου,  τον κ. Ηλία Παπαδόπουλο.


                                                                          Βριλήσσια  1-11-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...