Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΕΔΑΦΙΣΗΣ

Στις 17.00 άρχισε η διαδικασία προσεδάφισης του ΄΄Φίλαι΄΄. 

Το κινούμενο διαστημικό εργαστήριο βρίσκεται πολύ κοντά στον κομήτη. 
Τα πρώτα μηνύματα που θα φθάσουν στην γη θα είναι περί τις 18.00 αφού το σήμα θα διανύσει 500.000 εκατομμύρια χιλιόμετρα για να μας συναντήσει.

Όλα φαίνεται να βαίνουν άριστα απ΄ότι δηλώνεται και από την ομάδα εργασίας.
Το εγχείρημα μεταδίδεται ζωντανά από την ESA Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος με ΄΄livestreaming΄΄

Μπορεί να το θαυμάσει όλος ο πλανήτης ζωντανά.
Αυτή την ώρα το παρακολουθούν από τον πλανήτη μας περί τις 350.000 άνθρωποι.
Μεταξύ αυτών είμαστε κι εμείς να ζήσουμε μια από τις μοναδικές στιγμές ενός τεράστιου επιστημονικού επιτεύγματος, που πιθανότατα να δώσει καίριες απαντήσεις σχετικά με την δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος και την εμφάνιση ζωής στην γη.

Από τις συνεντεύξεις που έδωσαν τα μέλη της ομάδας εργασίας στο πρόγραμμα αυτό φαίνεται να έχει επιτευχθεί ένα μεγάλο μέρος του. Ακόμη και να μην μπορέσει να προσεδαφιστεί το ΄΄Φιλαι΄΄ για κάποιους λόγους θα ακολουθήσει τον κομήτη για λίγες ημέρες και θα δοθεί η δυνατότητα να συλλέξει πολλές πληροφορίες από την ΄΄σκόνη΄΄ που αφήνει πίσω του ο κομήτης.
Η σκόνη αυτή αποτελείται από αέρια ή και αληθινή σκόνη που βρίσκεται στην επιφάνεια του κομήτη ή και δημιουργείται από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στην επιφάνειά του με αποτέλεσμα την εξαέρωση των στοιχείων.  Ίσως κι αυτά τα στοιχεία να δώσουν ικανές απαντήσεις στα ερωτήματα της ανθρωπότητας.

Δείτε ζωντανά στην ιστοσελίδα της ESA το επίτευγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...