Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι το ζήτημα των τοπικών παρεμβάσεων στο κυκλοφοριακό της πόλης, η πεζοδρόμηση δυο τμημάτων οδών στο κέντρο της πόλης, στην οδό Θέτιδος και στην οδό Αναλήψεως.

Η σελίδα μας πήρε θέση και υπενθύμισε σε όλους και κυρίως στην δημοτική αρχή ότι τα ζητήματα των τοπικών παρεμβάσεων στην κυκλοφορία της πόλης είναι αντίθετα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις και απέναντι από τις ανάγκες της πολης.

Καταθέτουμε και σήμερα την αντίθεσή μας στις εισηγήσεις αυτές διότι διακρίνουμε ουσιαστικά την αποστασιοποίηση της δημοτικής αρχής από προεκλογικές δεσμεύσεις και έμμεσα στρέφεται στην εφαρμογή πολιτικών με οφελιμιστικό χαρακτήρα.
Ο χαρακτηρισμός ΄΄πολιτική΄΄εφαρμογή δεν πείθει τουλάχιστον για εκείνους που γνωρίζουν τέτοιου είδους διαδικασίες.

Η πλειοψηφία που διαθέτει στο δημοτικό συμβούλιο η δημοτική αρχή θα εξασφαλίσει την υπερψήφιση της πρότασης. Άλλωστε πόσοι γνωρίζουν απ΄αυτούς που θα ψηφίσουν την ιστορία του κυκλοφοριακού της πόλης;
Ακριβώς σ΄αυτό το σημείο στηρίζεται και η εκάστοτε δημοτική αρχή, στην έλλειψη γνώσης και στην αδυναμία να γνωρίζουν τις επιπτώσεις σε αποφάσεις που δεν στηρίζονται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο αλλά μόνο στην βούληση της διοίκησης.
Ας επισημάνουμε ότι κάθε είδους παρεμβάσεις έχουν επιπτώσεις ακόμη και στο περιβάλλον. Έτσι να δούμε και κάποιους ΄΄οικολόγους΄΄ που έχουν καταλάβει θέσεις ευθύνης στο δήμο και που εξακολουθούν να κατέχουν θέση στο δημοτικό συμβούλιο και που με τις φλύαρες περιγραφές τους δεν προσέφεραν τίποτα σ΄αυτή την πόλη!!!
  Και στο τέλος - τέλος ήταν ενταγμένη η παρέμβαση αυτή στο πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης που διοικεί σήμερα τον δήμο; Ασφαλώς όχι. Γιατί αν αποτελούσε μέρος του προγράμματός της απλά πολλοί εκ των δημοτών δεν θα στήριζαν αυτή την παράταξη.
Η θέση της παράταξης αυτής ήταν ακριβώς αυτό που εμείς λέμε σήμερα και λέγαμε παλαιά, ανάγκη για εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού της πόλης. Η δημοτική αρχή δεν ευθυγραμμίζεται στις προεκλογικές της δεσμεύσεις όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες. Άλλα λόγια πρίν τις εκλογές και άλλα μετά, αρκεί να βρεθούμε στην διοίκηση του Δήμου. Οι Έλληνες ξεχνούν γρήγορα.

Εμείς από εδώ θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε πάντα σταθερά την αξιοπιστία, την σοβαρότητα και τη αντικειμενικότητα. 
Όφελος του δημότη και μόνο, χωρίς στροφές προς ΄΄αριστερά΄΄ ή ΄΄δεξιά΄΄ ή αλληθορισμός ή στραβισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάτι δεν πάει καλά στον πλανήτη μας...(συνέχεια 4)

Καταγράψαμε τις διαταραχές που συμβαίνουν σε πολλά σημεία του πλανήτη μας από καιρό τώρα και δημοσιεύσαμε τις ανησυχίες μας. Μια ματιά στην ...