Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Μέχρι αυτή την ώρα οι αρχηγοί των κομμάτων βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο για 4,5 συνεχείς ώρες. Η σύσκεψη υπό τον ΠτΔ θα γραφεί με τα καλύτερα γράμματα στην ιστορία της πολιτικής της πατρίδας μας.

Το γεγονός ότι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα συνδιαλλέγονται οι αρχηγοί σημαίνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες διαμόρφωσης μιας κοινής πολιτικής γραμμής απέναντι στους εταίρους μας. Οι ενέργειες αυτές κάτω από την υποχώρηση του κ. Πρωθυπουργού να προσφέρουν όλοι για την διάσωση της χώρας είναι σπουδαίες και εκλείπουν γενικώς από την πολιτική ιστορία.

Το βάρος της ευθύνης των μεγάλων συσσωρευμένων προβλημάτων στην Ελλάδα, το μεγάλο χρέος, οι μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις άμεσα, ημη πληρωμή ήδη μιας δόσης στο ΔΝΤ και το τραπεζικό σύστημα να καταρρέει χωρίς ρευστό είναι πέραν των δυνάμεων μιας κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα. Προς τιμήν του σήμερα αναγνώρισε αυτή την ευθύνη και ζήτησε ανοιχτά πια την βοήθεια όλων των κομμάτων της Βουλής.
Και μέχρι στιγμής η μεγάλης διάρκειας σύσκεψη υποδηλώνει αυτή την συναίνεση, την σύμπτωση, την διάθεση να προσφέρουν όλοι.

Ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την θετική κατεύθυνση επιτελείται σήμερα στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Και δεν είναι μόνο παρήγορο αλλά ελπιδοφόρο και αισιόδοξο. Σίγουρα κάτι καλύτερο θα έχει να προσφέρει στον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...