Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
                                                                                                     Βριλήσσια, Ιούνιος 2015



      Όταν το νέο πολιτικό ήθος «ρυθμίζεται» και «απορρυθμίζεται»...
                          
Η αλλαγή της κυκλοφοριακής κατεύθυνσης στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, από την οδό Κισσάβου μέχρι Ταϋγέτου, που έγινε το καλοκαίρι του 2010, τρεις μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, ήταν μία από τις περίφημες «Σημειακές Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις» τις οποίες η τότε Δημοτική Αρχή είχε αναγάγει σε κανονική φάμπρικα.
«Ρυθμίσεις» παράνομες, χωρίς την προβλεπόμενη -για την κάθε περίπτωση- απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος, οι οποίες όμως έκρυβαν μικρά ανέξοδα ρουσφέτια προς φίλους και ημετέρους.

Εκείνη τη «ρύθμιση», όπως και όλες άλλωστε, την είχαμε καταγγείλει ως ιδιοτελή                        και αποσπασματική, επιμένοντας όπως πάντα, στη συνολική λύση του Κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης με σύγχρονη εμπεριστατωμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη. Και, αντικειμενικά, είχαν δίκηο να διαμαρτύρονται οι δημότες της οδού Αργυροκάστρου, στην οποία έκτοτε τα κυκλοφοριακά φορτία αυξήθηκαν δυσανάλογα.
Μέχρι σήμερα, ευτυχώς, δεν είχαμε άλλες σημαντικές παρόμοιες «ρυθμίσεις» κι είχαμε πιστέψει πως η σχετική φάμπρικα χρεωκόπησε.

Φαίνεται όμως πως κάναμε λάθος!
Πρόσφατα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της 16ης τρέχοντος μηνός, η φάμπρικα τέθηκε σε επαναλειτουργία!
Νέες ολόφρεσκιες «ρυθμίσεις» ψηφίστηκαν για τις οδούς Θετιδος, Αναλήψεως, κ.λ.π., «τραπεζάκια έξω - τραπεζάκια παντού», ιδού η νέα μεγάλη δημοτική ιδέα.
Ως η σπουδαιότερη όμως των «ρυθμίσεων» καταγράφεται η «απορρύθμιση» της «ρύθμισης» της οδού Εθν. Αντιστάσεως κάτω από την μακρόχρονη αγκιτατόρικη και νταηλίδικη πίεση κάποιων εκ των δημοτών της οδού Αργυροκάστρου.

Είναι, ωστόσο, ενδιαφέρον να αναφερθεί πως, ενώ σε προηγούμενη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου η σχετκή ψηφοφορία ήταν 13-14 κατά της «απόρρύθμισης», στην τελευταία μετατράπηκε από τους ίδιους αιρετούς άρχοντες, ύστερα από μια ετερόκλητη διαπαραταξιακή «ποικιλοχρωμία»,  σε 22-4!
Προφανώς, κάποιοι απ’ αυτούς το «ξανασκέφτηκαν» και εξαντλώντας όλη τους την πολιτικάντικη «γενναιότητα», ψήφισαν εντελώς αντίθετα σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση,  με αποτέλεσμα την πλήρη καταρράκωση του πολιτικού ήθους του Δημ. Συμβουλίου!
Βεβαίως, υπάρχουν πάντοτε οι σχετικές δικαιολογίες και τα «επιχειρήματα»...   

Σε μας όμως τους απλούς πολίτες παραμένουν και μεγαλώνουν τα ερωτηματικά:
Τί έγινε και ξανάνοιξε η φάμπρικα για φίλους και ημέτερους; Μήπως η ταλαίπωρη Κυκλοφοριακή Μελέτη οδεύει αργά αλλά σταθερά στις καλένδες;Γιατί προκαταλαμβάνουν τους μελετητές -αν και όταν τελικά έρθουν- με τετελεσμένες καταστάσεις;

Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθήσουμε με συγκρατημένη …απαισιοδοξία τα μελλούμενα και τις εξελίξεις.

Όμως το πολυαναμενόμενο «νέο ήθος» της νέας Δημοτικής Αρχής δεν φαίνεται να είναι ούτε νέο, ούτε ελπιδοφόρο: το ξεθώριασμα των προεκλογικών δεσμεύσεων, η «μυαλωμένη» ατολμία για μικρές, έστω, συγκρούσεις με κατεστημένες καταστάσεις και μικροσυμφέροντα, ο εφησυχασμός σε μια πορεία πεπατημένη και «σώφρονα», η εξυπηρέτηση της «δημοκρατίας των πολλών», η λογική του «έτσι ήρθαν τα πράγματα κι έσι θα πάνε», δεν καταγράφονται ως καλοί  οιωνοί.

Είθε -ειλικρινά είθε-  να διαψευσθούμε!..                                                  
                                                                                                                  
                                                                   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...