Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ

Σήμερα κρίνεται η τύχη της χώρας. Σήμερα μπαίνει τέλος στην περιπέτεια και στην αγωνία.
Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Σύνοδο κορυφής έχοντας στις βαλίτσες του μια πρόταση συμφωνίας, την πρόταση Γιουνκέρ της περασμένης Παρασκευής διαμορφωμένη με ελαφρύτερους όρους σε ορισμένα σημεία της.
Δεν έχει στις βαλίτσες του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Αυτό ξεπεράστηκε και δεν έχει καμιά αξία για τους εταίρους. Κι αν έχει καλύτερα να μην το επικαλεστεί ο Πρωθυπουργός. 
Ήδη χθες ο κ. Ντρομπρόφσκις δήλωσε ότι το ΄΄όχι΄΄ απομάκρυνε το ενδεχόμενο μιας σύμπτωσης με τους εταίρους. Άλλωστε η θέση των εταίρων είχε γίνει γνωστή και πριν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα παίξει (όσο μπορεί) σημαντικό ρόλο σε κάποια αλλαγή στην στάση των εταίρων. 
Και ο κ. Τσίπρας δεν ήταν τυχαίο που άλλαξε στάση απέναντι στην αντιπολίτευση. Κατάλαβε επι τέλους σε ποια κατάσταση βρίσκεται η χώρα. Κατάλαβε ότι κατέφυγε σ΄εάν δημοψήφισμα άνευ αξίας. 'Ένα δημοψήφισμα που ξεχάστηκε μέσα σε 24 ώρες, που απαξιώθηκε εκ των πραγμάτων, που γιορτάστηκε μόνο από εκείνους που κινούνται με το συναίσθημα και τον παραλογισμό.

Στην χθεσινή σύσκεψη ο Πρωθυπουργός δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους αρχηγούς των κομμάτων ακριβώς σ΄αυτό το σημείο. Όμως δεν υπήρξαν σαφείς απαντήσεις από την πλευρά του. Σημάδι αποδοχής λάθους.
Όμως δεν έχει τώρα αξία η αναγνώριση ενός λάθους. Μπροστά μας είναι μια πιθανή καταστροφή της χώρας ίσως ο αποτελειωμός της καταστροφής. Μας αρκεί που ακούμε Γερμανούς θεσμικούς και τον κ Κάμερον να αναφέρεται στην προετοιμασία των δυο αυτών κρατών για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Και δεν είναι υπερβολή. Να σκεφθούμε μόνο τις ήδη καταγεγραμένες ελλείψεις σε πρώτες ύλες, σε προϊόντα και φάρμακα. 
Η Ευρώπη και οι εταίροι μας βλέπουν περισσότερο την πιθανή ανθρωπιστική κρίση που έρχεται παρά μια συμφωνία στις Βρυξέλες.
Κι όμως πολλοί Έλληνες δεν το έβλεπαν. Προτίμησαν να σηκώσουν τα λάβαρα της επανάστασης παρά να αντιμετωπίσουν με σύνεση και σοφία την κατάσταση.

Η δήλωση του κ. Καμμένου εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χθες τα λέει ξεκάθαρα. Ομολόγησε την ανάγκη άμεσης συμφωνίας. Ο κ. Καμμένος ποτέ ως τώρα δεν είχε δεχθεί την ύπαρξη προβλήματος. Πάντα απειλητικός και εριστικός ήταν. Χθες κατέβασε τους τόνους, άλλαξε με εντυπωσαικό τρόπο. Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι φάνηκαν να έχουν παραδοθεί κατανοώντας σωρεία λαθών. 

Είναι ώρες εξαιρετικά κρίσιμες. Οι μαγκιές και οι εξυπνάδες τέλειωσαν. Ο λαός δεν αντέχει πια. Σε περίοδο ειρήνης να βρίσκεται σε συνθήκες άγριου πολέμου και στέρησης.
Το ευτύχημα είναι ότι ο Πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ευθυγραμιστεί στην κατεύθυνση να περισωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Οι εταίροι έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι. Είτε το θέλουμε είτε όχι.
Δυο τα σενάρια από την πλευρά τους.
Πρώτον η άρνηση εκ μέρους τους να δεχθούν την πρόταση Τσίπρα (έστω κι αν είναι Γιουνκέρ) οπότε οδεύουμε σε χρεοκοπία, δεύτερον να δεχθούν την πρόταση η οποία θα συνοδεύεται από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ίσως δυσβάστακτα για όλους.

Από την δική μας πλευρά έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στα εξής.
1.Χρεοκοπία και ανθρωπιστική κρίση. Έξοδος από το ευρώ με την θέλησή μας πια και νέο νόμισμα.
2.Χρεοκοπία με ευρώ αλλά και παράλληλο νόμισμα για εσωτερική χρήση.
3.Αποδοχή όλων των σκληρών μέτρων μιας συμφωνίας που θα φέρει ο Πρωθυπουργός έτσι όπως θα διαμορφωθεί στην σύνοδο κορυφής. Απόλυτος και αυστηρός έλεγχος της εφαρμογής του προγράμματος και της συμφωνίας αυτής από τους εταίρους. 

Όποια εκδοχή κι αν πάρει κανείς η Ελλάδα του πριν 10 ή 15 ημέρες ή και ακόμη πιο πριν θα φαντάζει παράδεισος!!!
Και μην βιαστούν να μας κρίνουν κάποιοι κινδυνολόγοι ή τρομολάγνοι ή κάτι άλλο. Αυτό που βλέπουμε εμείς και αυτό που αντιλαμαβανόμαστε είναι ότι μαγκιές με αέρα κοπανιστό δεν περνούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...