Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλικό στη ζωή το νερό του Άρη – αισιοδοξία για την παρουσία ζωής


Όπως είναι ευνόητο η ανακοίνωση της NASA για την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή στον Αρη έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις για την ύπαρξη ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη. Πολλοί επιστήμονες δηλώνουν περισσότερο αισιόδοξοι για το ότι στον ΆρηΑρη υπήρχε κάποτε ζωή. Κάποιοι προχωρούν ένα βήμα παραπάνω εκτιμώντας ότι είναι πιθανό κάποιες μορφές ζωής έστω και σε μικροβιακή μορφή να ζουν σήμερα στον Άρη!
mars1
Μια από τις εικόνες που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η NASA στην οποία διακρίνονται τα ξερά ρυάκια σε μια πλαγιά του Αρη τα οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες δημιουργήθηκαν από νερό που έτρεχε πρόσφατα εκεί.
Ακραία ζωή
Ένας εξ αυτών των ειδικών είναι ο Τζο Μικάλσκι, καθηγητής γεωλογικών επιστημών ο οποίος έχει συμμετάσχει σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει στον Άρη. Ο Τζο Μικάλσκι εργάζεται αυτή τη στιγμή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και είναι από εκείνους που πιστεύει ότι η παρουσία της ζωής στον Αρη είναι πλέον κάτι περισσότερο από πιθανή.
«Στη Γη όπου υπάρχει νερό υπάρχει και ζωή. Τα νέα ευρήματα παρέχουν ισχυρές αποδείξεις ότι αλμυρό νερό ρέει στην επιφάνεια του Άρη. Γνωρίζουμε από τη μελέτη των εξτρεμόφιλων οργανισμών που υπάρχουν στη Γη ότι η ζωή όχι μόνο επιβιώνει αλλά ακμάζει σε συνθήκες υψηλής αλατότητας, σε συνθήκες που για τον άνθρωπο δεν είναι βιώσιμες και γενικότερα σε συνθήκες που με μια λέξη ονομάζουμε ακραίες. Είναι πιθανό να έχει δημιουργηθεί σε κάποιο από τα σημεία που υπάρχει νερό στον Άρη είτε εκεί που υπάρχει σε υγρή μορφή είτε εκεί που είναι παγωμένο κάποιο περιβάλλον φιλικό σε κάποια είδη βακτηρίων»αναφέρει ο Μικάλσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου