Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ



Κι ενώ στην αρχή της διαδρομής ανάδειξης προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχεδόν όλα τα μέσα ενημέρωσης έδιναν πρώτη και με διαφορά τη κ. Μπακογιάννη, σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο δίνουν τον Αντώνη Σαμαρά. Κανείς δεν πίστευε ότι το κλίμα θα γύριζε τόσο υπέρ Σαμαρά. Είναι πιθανό όχι μόνο να εκτιμάτο τότε αλλά και να το ήθελαν όσοι έδιναν Ντόρα Μπακογιάννη.Όμως η βάση της Νέας Δημοκρατίας είπε όχι. 
Η πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ έβλεπε και ήθελε Ντόρα Μπακογιάννη. Η βάση είπε όχι.
Έτσι μπορεί να δει κανείς και την αντίθεση θέσεων και απόψεων της βάσης με τους βουλευτές, που πολλοί εξ αυτών είχαν διατελέσει και υπουργοί στη διακυβέρνηση της ΝΔ.
Πενήντα επτά, λέγουν, βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται δίπλα στην υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη. Η βάση σε ποσοστό άνω του 45%, όπως λέγουν οι δημοσκοπήσεις, λέει Αντώνη Σαμαρά. 
Είναι και περίεργο και άξιο λόγου και συζητήσεως. Πολλούς προηγούμενους βουλευτές της ΝΔ αλλά και υπουργούς η βάση τους έστειλε σπίτι τους. Αυτοί, βέβαια, εξακολουθούν να βρίσκονται ή επιθυμούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Η βάση τι λέει; Μάλλον όχι!!!
Ο Αντώνης Σαμαράς θα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ. Όμως έχει στις πλάτες του βαρύ φορτίο. Πώς θα γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στη βάση και στους βουλευτές; Πώς θα φέρει την ηρεμία στο κόμμα, πρώτα κι ύστερα στη Βουλή για να αρθρώσει πολιτικό λόγο απέναντι στη κυβέρνηση; Είναι πολύ βαριά υποχρέωση. Είναι σίγουρο ότι θα χρειασθεί υπομονή, τέχνη, πίστη και δουλειά. Κι εκεί θα δοκιμαστούν οι σημερινοί βουλευτές. Η βάση βρίσκεται κοντά στο Σαμαρά και δεν φαίνεται μόνο από τις δημοσκοπήσεις αλλά και απ' το γεγονός ότι τα γραφεία του Αντώνη Σαμαρά κατακλύζονται από νεοδημοκράτες, περιμένοντας το επίσημο αποτέλεσμα. Τάσσονται στο πλευρό να βοηθήσουν στην ανόρθωση του κόμματος.
Οι βουλευτές τι θα κάνουν, θα βρεθούν στο πλευρό του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας;

1 σχόλιο:

  1. Οι υγιείς δυνάμεις του δεξιού χώρου του ΚΕΠ και της ΠΟΛΑΝ θα δώσουν την νίκη στον Αντώνη Σαμαρά
    Όποιος νεοδημοκράτης δεν είναι σύμφωνος με το αποτέλεσμα μπορεί να αποχωρήσει την 30η Νοεμβρίου
    Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς
    Η υπέρβαση έρχεται, η νέα δημοκρατία πέθανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...