Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τα πράγματα κρέμονται όλα από μια κλωστή

«Η κυβέρνηση αυτή είναι μεταβατική και «ειδικού σκοπού». Αλλά αυτό δεν μειώνει τη σημασία της, ούτε το ρόλο της.


Δεν είναι συγκυβέρνηση. Δεν προέκυψε επειδή τα πολιτικά κόμματα συμφώνησαν σε μια πολιτική κι ύ-στερα ήλθαν να μοιράσουν ρόλους και υπουργεία. Ούτε θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου.


Είναι προϊόν ανάγκης, μεγάλης ανάγκης, να ανορθωθεί η αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, να διασφαλιστεί η ομαλότητα στο εσωτερικό, να αποφευχθεί η πτώχευση και η έξοδος από το ευρώ. Κι όλα αυτά να γίνουν αμέσως!


Να μην βρεθεί η Ελλάδα ακυβέρνητη τη στιγμή που η κρίση χρέους γενικεύεται στην Ευρώπη και χτυπά κι άλλες χώρες.


Μετά την ατυχέστατη πρωτοβουλία του προηγούμενου Πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, πρωτοβουλία που κλόνισε πλήρως την αξιοπιστία της χώρας, είδαμε ότι η Ελλάδα έμενε ακυβέρνητο καράβι μέσα σε μια παγκόσμια καταιγίδα.


Δεν ήταν μικρός ο κίνδυνος που αντιμετώπισε τότε η χώρα. Ήταν πολύ μεγάλος…


Και δεν ήταν μικρή η ανάγκη να υπάρξει λύση του αδιεξόδου. Ήταν άμεση και επιτακτική.


Και τότε πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε ματαίωση του απερίγραπτου δημοψηφίσματος και τη δημιουργία μεταβατικής κυβέρνησης, που θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας, θα αποκατα-στήσει την ομαλότητα και στο εσωτερικό και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ταχύτερο.


Το κάναμε με αποφασιστικότητα. Το κάναμε με επιμονή. Το κάναμε με θρησκευτική ευλάβεια στη Συ-νταγματική τάξη. Και το επιτύχαμε.


Την αποστολή της την έχουμε ορίσει σαφώς κι είναι το τρίπτυχο:


-- Να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση, που ήταν ήδη έτοιμη να εκταμιευτεί από την 27η Οκτωβρίου, αλλά στη συνέχεια σκάλωσε όταν ο τότε πρωθυπουργός εξήγγειλε το δημοψήφισμα.


-- Να προωθήσει την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης, την οποία, από την πρώτη στιγμή, χαρακτήρι-σα αναπόφευκτη εδώ που είχαν φτάσει τα πράγματα.


-- Και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.


Στο μεταξύ, ασφαλώς η κυβέρνηση αυτή θα διαχειρίζεται την καθημερινότητα της χώρας. Δεν θα παραμέ-νει η Ελλάδα ακυβέρνητη.


Αφού ίσα-ίσα η ανάγκη να αποφευχθεί η ακυβερνησία, μας παρακίνησε να τη ζητήσουμε, να αγωνιστούμε για τη δημιουργία της -γιατί μην κάνετε λάθος, κάποιοι επιχείρησαν να την τορπιλίσουν - και να τη συ-γκροτήσουμε.


Όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία της και το ρόλο της, ερήμην του Ελληνικού λαού, υπονομεύ-ουν αυτή την κυβέρνηση! Δεν τη βοηθούν…


Όσοι προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές στο τέλους του τριμήνου δεν προσφέρουν υπηρεσία στο νέο Πρωθυπουργό.


Η ομαλότητα μέσα στη χώρα θα εξασφαλιστεί στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο, όσο ο λαός γνωρίζει ότι αμέ-σως μετά θα του δοθεί η ευκαιρία να εκφραστεί. Αν, αντίθετα, προσπαθήσουν κάποιοι να διαιωνίσουν μια διακυβέρνηση χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση σε τέτοιες συνθήκες, θα υποκινήσουν κοινωνική έκρηξη.


Τα πράγματα κρέμονται όλα από μια κλωστή. Και το γνωρίζουν οι πάντες εδώ μέσα.


Χωρίς πολλές περιστροφές, λοιπόν, σας λέω ότι μπορεί να μην είναι συγκυβέρνηση, μπορεί να είναι μετα-βατική, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατί-ας, κ.Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...