Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Από τον Σύλλογο εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων λάβαμε την πιο κάτω καταγγελία, την οποία δημοσιεύουμε. Να σημειώσουμε ότι η καταγγελία αυτή έχει ήδη δημοσιευθεί σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες. Θα περιμένουμε την απάντηση από την πλευρά του δήμου και την οποία θα δημοσιεύσουμε με τον ίδιο τρόπο στην ιστοσελίδα μας χωρίς να παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου. Το θέμα θεωρούμε πολύ σοβαρό και απαιτείται περαιτέρω διερεύνησης. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να ερευνήσουμε το ζήτημα και θα ενημερώσουμε δεόντως.
Ενημερωθήκαμε από μέλος του ΔΣ του Συλλόγου για να διατσαυρώσουμε την αλήθεια της καταγγελίας και διαπιστώσαμε ότι πράγματι υφίσταται το θέμα χωρίς και πάλι να γνωρίζουμε λεπτομέρειες και πολύ περισσότερο που βρίσκεται το δίκιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη υπηρεσιακή απαξίωση του Γραμματέα του Συλλόγου μας, Νίκου Μήτση, εργαζόμενου στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας με ειδικότητα ΔΕ Μηχανοτεχνιτών, που προφανή στόχο έχει την κάμψη της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας και αγγίζει τα όρια του πολιτικού διωγμού.
Η εκδικητική συμπεριφορά στελεχών της Διοίκησης, απέναντι στον συνάδελφο Νίκο Μήτση, ξεκίνησε το Μάιο του 2012 αμέσως μετά την εκλογή του ως αντιπροσώπου των εργαζομένων του Δήμου στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έγινε απροκάλυπτη μετά την εκλογή του στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, με την «φιλική προειδοποίηση» που δέχθηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας κ. Παναγιώτη Μακρή με τη φράση «θα σου γυρίσει μπούμεραγκ η εκλογή σου στο σωματείο».
Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο «φιλική». Ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μακρής, εισέβαλε στο γραφείο του Νίκου Μήτση τον Απρίλιο του 2013 και του αφαίρεσε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα  καταγραφής καυσίμων και συντηρήσεων, το οποίο δεν έχει ενημερωθεί από τότε.                    Η απομάκρυνση του Η.Υ. έγινε βέβαια, χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών (πρωτόκολλο παραλαβής, εξασφάλιση ηλεκτρονικών αρχείων).
Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα επίλυσης του θέματος στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεννόησης με την Διοίκηση του Δήμου.
Δυστυχώς οι συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του Δημάρχου κ. Κώστα Ιωαννίδη, τόσο με τον Γραμματέα του Συλλόγου μας Νίκο Μήτση, όσο και με την Πρόεδρο του Συλλόγου  Βίκυ Χαλκιά, για να διευθετηθεί το θέμα χωρίς οξύνσεις που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, η κατάσταση δεν άλλαξε. Αντιθέτως πρόσφατα οξύνθηκε με την νέα προκλητική απόφαση αποκλεισμού του από τις επιτροπές «Παραλαβής και επισκευών οχημάτων του Δήμου» όπου λόγω ειδικότητας  ως μοναδικός στον Δήμο Μηχανοτεχνίτης, καταφανώς επιβάλλεται να συμμετέχει.
Απαιτούμε την απεμπλοκή της υπηρεσιακής αντιμετώπισης του Νίκου Μήτση,  από την συνδικαλιστική του δράση.
Απαιτούμε την άμεση επαναφορά του συναδέλφου μας, στα καθήκοντά του στο Γραφείο κίνησης, συντήρησης και επισκευών οχημάτων του Δήμου, όπως προβλέπεται από την ειδικότητά του και από τις αρμοδιότητες του Γραφείου όπως περιγράφονται στον Ο.Ε.Υ. ΦΕΚ113Β/05-02-2010.                  Θέση στην οποία υπηρετεί 14 έτη και από την οποία απομακρύνθηκε μετά την εκλογή του στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η συνδικαλιστική μας δραστηριότητα, η επιλογή μας να απορρίψουμε τον παραδοσιακό εργοδοτικό συνδικαλισμό και να σταθούμε απέναντι σε όλες τις μνημονιακι﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽καθαρισμοη ιδιωτικοποίές – κυβερνητικές επιλογές  που θίγουν  τα εργασιακά μας δικαιώματα, ενοχλεί την Διοίκηση του του Δήμου και δυσχεραίνει επιλογές της όπως η ιδιωτικοποίηση του οδοκαθαρισμού και οι συμβάσεις του Δήμου με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
Κατανοούμε ότι η ενεργή παρουσία μας σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, στα ναυπηγεία, στην ΕΡΤ, στον ΕΟΠΥΥ, στο πλάι των Σχολικών Φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας δεν αρέσουν στους κρυφούς συνομιλητές του Φούχτελ.
Πρέπει να γνωρίζουν όμως, ότι οι μεθοδεύσεις τους δεν θα κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων στο Δήμο μας, πολύ περισσότερο δεν θα φιμώσουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους, με πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές.
Η υποβάθμιση, η απαξίωση και η αναξιοκρατία αφορά όλους τους εργαζόμενους  και  θα  αντιμετωπιστεί  ενωτικά  και  δυναμικά.
Ας το καταλάβουν όλοι, ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων, δεν υπονομεύονται, δεν τρομοκρατούνται, δεν διασπώνται!


ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...