Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Από σήμερα αναλαμβάνει το τιμόνι της προεδρίας της ΕΕ η Ελλάδα και για ένα εξάμηνο. Είναι η πέμπτη φορά από την είσοδό της στην ΕΕ που βρίσκεται στην προεδρία. 
Πικρόχολα σχόλια συνόδευσαν για  πρώτη φορά από τις συνολικά πέντε φορές την σημερινή έναρξη από μερίδα του Ευρωπαϊκού τύπου.
Τα σχόλια συνίστανται στο σκεπτικό ΄΄πώς το κακό παιδί της ΕΕ θα βρεθεί στην προεδρία! Μια χώρα που δεν μπόρεσε να κινηθεί μεταρρυθμιστικά και γρήγορα και απαίτησε την ισχυρή οικονομική βοήθεια από ένωση;΄΄

Ωστόσο η προεδρία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί να αποδείξει ότι είναι ΄΄εδώ΄΄, μέλος ισότιμο με όλους τους άλλους και ότι μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης όντας στον πυρήνα της.

Οι προκλήσεις που θα συναντήσει η χώρα μας, ως προεδρία της ένωσης, είναι η οικονομική ανάκαμψη, η ανεργία, η τραπεζική ένωση, η πολιτική στο δίκαιο της θάλασσας και τις ΑΟΖ, η παράνομη μετανάστευση.

Δευτερεύοντα ενδιαφέροντα αποτελούν η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, η προώθηση των θεσμών της ειρήνης, η σταθερότητα στους δημοκρατικούς θεσμούς και η ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων.
Στην θητεία αυτή μην ξεχνούμε ότι θα  διοργανώσει και τις Ευρωεκλογές στις 25 Μαίου.
Έτσι ουσιαστικά η θητεία της χώρας μας περιορίζεται μέχρι τον Μάρτιο, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαλυθεί για να ξανασυσταθεί τον Ιούλιο μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. 

Η περίοδος αυτή θα δείξει αν ή Ελλάδα είναι άξια και ικανή όχι μόνο ως προεδρία αλλά και ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...