Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Στους μυημένους της τεχνικής ανάλυσης απευθύνεται το σχόλιο που θα διαβάσετε χωρίς να αποκλείουμε τους υπολοίπους. Κι αυτό γιατί δεν θα γίνει απόλυτα κατανοητό αυτό που θα αναφέρουμε.

Βλέποντας τα διαγράμματα των τιμών όλων σχεδόν των τίτλων των μετοχών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν έχουμε παρά να αποδεχθούμε ότι η μέθοδος πρόβλεψης τιμών της τεχνικής ανάλυσης είναι και ακριβής και εφαρμόσιμη.

Αν κανείς παρατηρήσει τις στηρίξεις των τιμών από τον Ιούνιο το 2012 όπου είχε καταγραφεί το χαμηλό των τελευταίων ετών θα διαπιστώσει ότι:
1. Η περιοχή των 850-900 μονάδων αποτελεί ισχυρή στήριξη τουλάχιστον στον γενικό δείκτη. Η περιοχή αυτή έχει επαληθευθεί τέσσερις φορές, τον Μάρτιο του 2013, τον Μάιο του 2013, τον Σεπτέμβριο του 2013 και σήμερα τον Οκτώβριο του 2014.

Η μέθοδος της τεχνικής ανάλυσης δεν λαμβάνει κανένα άλλο παράγοντα πλην των μεταβολών των τιμών που αποτυπώνονται στα διαγράμματα. Το θέμα είναι να μπορεί κανείς να διαβάζει τα διαγράμματα και να είναι απόλυτα πιστός στις αρχές της Τ.Α. και τότε θα είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει με ήπιους τρόπους όποια μεταβολή.

Είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν την κατακρήμνιση του χρηματιστηρίου στα πολιτικά αίτια ή στα θεμελιώδη μεγέθη της Ελληνικής οικονομίας ή ακόμη και στην εκμετάλλευση του παγκοσμίου χρήματος.  Όμως αυτό αποτελεί την αφορμή και όχι την αιτία. Αν ακολουθήσει πιστά τις αρχές της Τ.Α. θα είχε προβλέψει να είναι αυξημένης προσοχής το ενδεχόμενο των αγορών τίτλων στο χρηματιστήριο. Κάποια αφορμή θα βρίσκονταν κάπου εδώ, σ΄αυτό το χρονικό σημείο για να επέλθει αυτή η βίαιη πτώση στον γενικό δείκτη.

Την επιστροφή του βλέπουμε σήμερα που με αυξημένους όγκους συναλλαγών από τους αγοραστές επαναφέρουν τον γενικό δείκτη σε ανώτερα επίπεδα. Αν θα προχωρήσει σε ακόμη ανώτερα στα υψηλά του είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον σύντομα δεν θα το δούμε. Όμως είναι βέβαιο και πάλι ότι η ανοδική τάση που διαμορφώθηκε από τον Ιούνιο του 2012 όχι μόνο δεν έχει ακυρωθεί αλλά επιβεβαιώνεται με ισχυρό τρόπο.

Θα τολμήσουμε να δώσουμε ένα μακροπρόθεσμο αλλά πολύ σημαντικό στόχο πάντα ως πρόβλεψη χωρίς ....καφέ (!) ασφαλώς.

Ο γενικός δείκτης θα βρεθεί στα επίπεδα των 1800-2000 μονάδων σε 1- 1,5 χρόνια!!!!

Όσο κι αν σε μερικούς φανεί ακραίο και αδύνατο δεν έχουν παρά να φροντίζουν την υγεία τους να το ζήσουν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...