Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ

Δεν έχει καμιά αξία να συζητεί κανείς σ΄αυτή την χρονική στιγμή για λάθη, για σκοπιμότητες, για  κατηγορίες, φανατισμούς και λαϊκίστικες πολιτικές.
Η χώρα εισέρχεται σε μια άλλη περίοδο, που θα στιγματίσει απόλυτα την επιβίωσή της ή την εξαφάνισή της κατ΄αρχήν οικονομικά και στη συνέχεια πολιτικά, γεωπολιτικά, κοινωνικά ακόμη και πολιτιστικά.
Οι ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν ή υπήρξαν θα καταγραφούν και θα αποδοθούν στην ώρα τους. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, κυρίως και σε συγκεκριμένα κόμματα. Όμως δεν είναι ώρα τώρα. Αυτή η στιγμή απαιτεί ενότητα, ήπιους τόνους, ψυχραιμία και συναινετικός λόγος.
Χθες στην Βουλή δόθηκαν τα πρώτα εξαίρετα δείγματα συναίνεσης για το επόμενο απαιτούμενο χρονικό διάστημα και είναι ελπιδοφόρο. Η αντιπολίτευση στάθηκε στο ύψος της με μεγαλοσύνη. Οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε, να το αναδεικνύουμε και να το επικροτούμε!!

Εμείς πέραν αυτού ισχυριζόμαστε ότι παρ΄όλο που η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη πρέπει να σχηματιστεί νέα  απ΄αυτή την Βουλή και να μην οδηγήσει ο κ. Τσίπρας την χώρα σε εκλογές. Θα ήταν ένα, επίσης, μεγάλο λάθος της αν καταφύγει σε εκλογές. Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να προκύψει και απ΄αυτή την Βουλή. Οι εκλογές αν γίνουν δεν θα αναδείξουν κάτι διαφορετικό απ΄αυτό, που προσφέρεται σήμερα απ΄αυτή την Βουλή.

Πέντε κύριους στόχους οφείλει να θέσει η νέα κυβέρνηση:

1. Την πιστή υλοποίηση της συμφωνίας που θα επιτευχθεί μέχρι την Κυριακή (πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί η συμφωνία).

2.  Την λήψη του δανείου των 53 δις ευρώ για να διασφαλιστεί η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας προς τους δανειστές απρόσκοπτα για τα επόμενα τρία χρόνια.

3.  Την εξασφάλιση του χρηματοδοτικού πακέτου Γιουνκέρ ύψους 35 δις ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη προγραμμάτων κατά της ανεργίας. Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά θα είναι το μέρος εκείνο που θα δώσει ώθηση στην έναρξη μιας ανάκαμψης παρεμβαίνοντας στο χώρο του επιχειρείν με ουσιαστικό τρόπο και με προοπτική.

4.  Την επιδίωξη να δοθεί λύση στην βιωσιμότητα του χρέους. Θα είναι μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες τώρα να επιτευχθεί κούρεμα κατά ένα μέρος και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί σε μακρύτερο χρόνο με χαμηλότερα επιτόκια.

 5.  Το άνοιγμα του μεγάλου ζητήματος στην χώρα, το ασφαλιστικό. Να προγραμματιστεί με μελέτες και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα η διαχρονική βιωσιμότητά του.


Τα πέντε αυτά ζητήματα με την εκ παραλλήλου εξεύρεση μεγάλων επενδυτικών σχημάτων με στόχο την επένδυση κεφαλαίων στην Ελληνική αγορά θα δώσει το κατάλληλο μείγμα πολιτικής που θα εξασφαλίσει σύντομα την ανάκαμψη της χώρας και την είσοδό της σε περιόδους ανάπτυξης.
Απαιτείται να διαχυθεί στην αγορά η εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα χωρίς να ξεχνούμε την θεμελίωση των αξιών της ηθικής στην πολιτική και στην συμπεριφορά μας στην καθημερινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...