Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ 2ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το 2ο Συμπόσιο των επτά σοφών της σύγχρονης εποχής έκλεισε χθες την παρουσία τους στην Αθήνα. Από σήμερα οι παρουσιάσεις γίνονται στην Μεσσηνία και στο COSTA NAVARINO, χορηγός της οργάνωσης του Συμποσίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τους επτά σοφούς, οι οποίοι παρευρέθηκαν χθες το πρωί στην έναρξη του Συμποσίου.
Στην χθεσινή συνεδρίαση βρέθηκαν πολλά σχολεία με τους καθηγητές τους και η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Στο ακροατήριο ήταν εκλεκτοί Πανεπιστημιακοί,  Γραμματικάκης, Σιμόπουλος και άλλοι πολλοί.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και δύο Έλληνες ερευνητές που διαπρέπουν στις ΗΠΑ στον τομέα τους και στην έρευνα, Γιώργος Κοντόπουλος, Γιώργος Ευσταθίου, Δημοσθένης Καζάνας, Δήμητρα Ριγοπούλου.
Τον συντονισμό είχε ο καθηγητής και σε όλους γνωστός κ. Σ. Κριμιζής του οποίου το όνομα δόθηκε ΄΄τιμής ένεκεν΄΄ για την προσφορά του στην κοσμολογία σε ένα πλανήτη.
Η οργάνωση ήταν άψογη αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι τελικά δεν έγινε στο Μέγαρο Μουσικής αλλά στο Χίλτον διότι χθες είχαν απεργία οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μουσικής κι έτσι κρίθηκε την τελευταία στιγμή η μεταφορά του Συμποσίου στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Το περιεχόμενο των ομιλιών είναι αδύνατο να μεταφέρω. Πάντως οι ομιλίες όλων των ομιλητών περιεστάφησαν γύρω από τις εργασίες των ερευνητών θέτοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρωπότητας, από που ερχόμαστε, που πηγαίνουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...