Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ 2016 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου  Φίλη, ο αναπληρωτής πληροφορικής Αλέξανδρος Ρονιώτης έστειλε στο alfavita το παρακάτω χρονολόγιο που μας θυμίζει από το 2014 τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο.
Ο αποστολέας που υπογράφει ως "Μόνιμος" αναπληρωτής παραθέτει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ από το προγραμματικό του κείμενο για την παιδεία το Σεπτέμβριο του 2014 έως τις τωρινές δηλώσεις του Νίκου Φίλη τον Αύγουστο του 2016.
Προγραμματικό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία (Σεπτέμβριος 2014)
«Αφετηρία αυτού του προγράμματος είναι ο τερματισμός διαθεσιμοτήτων και  απολύσεων, η κατάργηση της «εργασιακής εφεδρείας» και των ευέλικτων μορφών εργασίας στην εκπαίδευση, το άνοιγμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών και η πολύπλευρη στήριξη εκείνων που διορίζονται για πρώτη φορά.»
Έφη Καλαμαρά (τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ) (Ιανουάριος 2015)
«Δεν θα κάνουμε κανέναν ΑΣΕΠ, θα τον καταργήσουμε. Οι προσλήψεις θα γίνουν άμεσα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κενά, συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται. Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί.»
Τ. Κουράκης (Φεβρουάριος 2015)
« για τη σχολική χρονιά 2015-16  πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών»
Υπουργείο Παιδείας (Μάρτιος 2015)
«Σε 15 μέρες ανακοινώνεται ο αριθμός των μόνιμων θέσεων»
Πιλάλης (διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας) – (Μάιος 2015): 
«Σε 2.500 με 3.000 θα φθάσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση το 2015»
Ν. Φίλης (Νοέμβριος 2015):
«…το υπουργείο παιδείας ζήτησε από τον κο Βερναδάκη 10.000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά. Η πρότασή μου θα είναι για 25000 μόνιμους διορισμούς και η εκτίμησή μου είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο, για την επόμενη χρονιά, δεν θα πέσουν κάτω από 17.000-18.000.»
Γιάννης Παντής (Γ.Γ. Υπουργείου) - (Ιανουάριος 2016):
«Μέσα στον Γενάρη η ανακοίνωση για χιλιάδες προσλήψεις στην εκπαίδευση»
Βερναρδάκης (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) - (Ιανουάριος 2016):
«Μόνιμοι διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών το 2016»
Ν. Φίλης (Ιανουάριος 2016):
«Μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αναλόγως και της πορείας των δημοσιονομικών, σχεδιάζει από φέτος να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που σε βάθος τριετίας θα φτάσουν τους 20.000.»
Ν. Φίλης (Αύγουστος 2016)
«… μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017»
....
Αλέξανδρος Ρονιώτης
(Μόνιμος) Αναπληρωτής Πληροφορικής
Υ/Γ Τι θα γίνει τελικώς για το σχολικό ΄ετος 2016-17; Θα προσληφθούν περι τις 20000 αναπληρωτές όταν μόνο η Α βάθμια απαιτεί 15000 χωρίς να υπολογίζουμε τις ανάγκες για την νέα δομή ΄΄σχολεία για τα προσφυγόπουλα΄΄, που οι ανάγκες υπολογίζονται σε 18000 παιδιά περίπου.. Η αποδοχή από την πλευρά της κυβέρνησης να περιοριστούν οι δαπάνες και για την παιδεία στο πλαίσιο της περίφημης ΄΄σκληρής΄΄ διαπραγμάτευσης έφερε την εικόνα αυτή.
Ο Υπουργός προχωρεί μέχρι και στην γ΄ανάθεση στην Β θμια, (Γυμνάσια, Λύκεια), που σημαίνει ότι ο βιολόγος θα κάνει την φυσική, ο γεωλόγος την χημεία, ο ηλεκτρονικός ή ο της πληροφορικής θα κάνει την φυσική και τα μαθηματικά, ο θεολόγος μπορεί να κάνει ακόμη και.. ό,τι είναι ανάγκη στο σχολείο (έλεος, αυτά είχαν καταργηθεί με αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας πολλών χρόνων) προκειμένου να περιορίσει διορισμούς αναπληρωτών όχι βεβαίως μονίμων που έλεγαν τα ΄΄παπαγαλάκια΄΄ της κυβέρνησης.
Δώσαμε σήμερα μια μικρή διάσταση πολιτικής και ξεφύγαμε από τα επιστημονικά μας. Θα δημοσιεύουμε τέτοια χρήσιμα γεγονότα για να μην ξεχνούμε.