Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Με την φράση “πιστεύω ότι θα ήταν λάθος οι συνενώσεις των δήμων στην Β’ Αθήνας” εμφανίζεται και προϊδεάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου σε συνέντευξή του, στην τοπική εφημερίδα “Η Νέα Ερυθραία κάθε εβδομάδα”.



Ο κ. Παπαιωάννου που είναι και ένας από τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, εκτιμά στην συνέντευξη, ότι η μελέτη του ΙΤΑ έχει αδυναμίες και ότι πρέπει να μπει σε συζήτηση στις Τοπικές Ενώσεις των Δήμων και να υπάρξει ταυτόχρονα η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και με τα κόμματα.


Στην ερώτηση «- Γνωρίζετε, πάντως, ότι η μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν προβλέπει συνενώσεις για τη Β’ Αθήνας. Με ποια πρόταση, λοιπόν, θα γίνει η διαβούλευση για τη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια;


Ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου απαντά:


«Το γνωρίζω αυτό και εκτιμώ ότι πρέπει να γίνει πριν από το θέμα της Μητροπολιτικής Αυτοδιοίκησης και είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι το Λεκανοπέδιο Αττικής σε αυτή τη φάση πρέπει να μείνει ως έχει. Αλλά αυτή είναι η άποψή μου και η θέση μου. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτή θα είναι και η θέση της κυβέρνησης αύριο ή μεθαύριο. Έχω υποστηρίξει σε ό,τι αφορά στο Λεκανοπέδιο, αυτό που λέμε Α’ και Β’ Αθήνας, Α’ και Β’ Πειραιά, να παραμείνουν ως έχουν οι δήμοι με τα σημερινά διοικητικά τους όρια. Σε αυτό που συνηθίζαμε να λέμε Υπόλοιπο Αττικής, η εκτίμησή μου είναι ότι θα πρέπει να πάμε σε έναν «Καποδίστρια». Ιδιαίτερα αναφέρομαι στο θεσμό των κοινοτήτων που πρέπει ούτως ή άλλως να καταργηθεί πια ή να αποτελέσουν διαμερίσματα του ενιαίου δήμου».






Διαβάστε τη συνέντευξη στο http://sepik.net/nea/?p=9213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...