Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ

Λίγοι γνωρίζουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας του δήμου σήμερα. Είναι, όμως, βασική προϋπόθεση να καταρτιστεί ο νέος προϋπολογιμός του δήμου, η πραγματική κατάσταση.
Με την έννοια αυτή είναι επιτακτική η ανάγκη να καταγραφεί η εικόνα και ασφαλώς να τεθεί ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου εντείνει την ανάγκη της ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα προκειμένου οι αποφάσεις και μόνο για τον προϋπολογισμό να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης.
Η δημοτική αρχή εξυπηρετώντας τους ίδιους τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολιτεύσεως οφείλει να φέρει τα ζητήματα με αυτό το περιεχόμενο να τα φέρει προς συζήτηση.
Συνυφασμένο με το θέμα αυτό είναι και η καταγραφή της δημοτικής περιουσίας του δήμου, κάτι που προβλέπεται και απο το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄.
Είναι βέβαιο ότι ένας προγραμματισμός στο βάθος χρόνου, με προοπτική, θα ήταν άκρως απαραίτητο ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες συνθήκες για την βελτίωση των οικονομικών αλλά και η ήπια μετάβαση στο νέο καθεστώς που ορίζεται απο το πρόγραμμα ΄΄Καλλικράτης΄΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...