Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΒΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ



 Ο δήμος άλλη μια φορά καταφεύγει σε ρύθμιση χρεών με την ΕΥΔΑΠ. Οι οφειλές του δήμου ανέρχονται σήμερα στα 2 εκατομμύρια ευρώ!!! Οι οφειλές προέκυψαν κατα σωρευτικό τρόπο τα τρία τελευταία χρόνια ενώ το 2010 ο δήμος δεν κατέβαλε καθόλου τις οικονομικές υποχρεώσεις του στην ΕΥΔΑΠ. Και στο παρελθόν υπήρχαν αυτού του είδους καθυστερήσεις όχι όμως σ΄αυτό το βαθμό. Κατά δήλωση του δημάρχου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ύστερα απο ερώτηση δημοτικού συμβούλου το χρέος προέκυψε εξ αιατίας των περικοπών στις επιχορηγήσεις απο την κεντρική κυβέρνηση λόγω της οικονομικής κρίσης κατά το 2010. Ο δήμαρχος πάντα κατά δήλωσή του προτίμησε να εξασφαλίσει την μισθοδοσία του προσωπικού απο το να αποπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις στην ΕΥΔΑΠ.
Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εισηγηθηκε ο δήμαρχος την συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ για την ρύθμιση των χρεών και κατέθεσε την πάρα πάνω σύμβαση, την οποία έφερε να συμφωνήσει και το δημοτικό συμβούλιο. Υπήρξε ένταση στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος λόγω διαφωνιών και παρατηρήσεων απο την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Διαβάζοντας την πάρα πάνω σύμβαση παρατηρούμε ότι οι όροι που τίθενται μπορούν να χαρακτηριστούν άκρως επαχθείς για τον δήμο και ασφαλώς απόλυτα δεσμευτικοί. Έτσι ύστερα απο τις διαφωνίες μεταξύ της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία υπερψηφίζοντας την εισήγηση μόνο η συμπολίτευση.
Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή απέκρυψε την αλήθεια απο τους δημότες προεκλογικά ότι οι οφειελές του δήμου ήταν πολύ μεγάλες πέραν των δανείων που και εκεί ο δήμαρχος απέκρυψε την αλήθεια σε ότι αφορά το ύψος τους.
Αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι ξετυλίγεται στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ότι οι οφειλές του δήμου μαζί με τα δάνεια υπερβαίνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
Ο δήμαρχος κατηγορώντας όλους αυτούς που εκτιμούσαν τα χρέη του δήμου πάνω απο δέκα εκατομμύρια, προεκλογικά, σήμερα αποκαλύπτεται η πραγματικότητα. Οι οικονομικές υποχρεώσεις, λοιπόν, του δήμου συνολικά βρίσκεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Αβασάνιστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο δήμαρχος απέκρυψε την αλήθεια απο τους δημότες κατά την προεκλογική περίοδο με σκοπό να υποκλέψει την ψήφο του και να επανεκλεγεί και το κατάφερε.
Οι φωνές απο όλους τους υπολοίπους δεν εισακούστηκαν.
Πώς όμως προέκυψαν αυτές οι οφειλές; Αυτό είναι και το σημαντικό ερώτημα. Είναι βέβαιο ότι η διαχείριση των οικονομικών απο την πλευρά της διοίκησης κάθε άλλο παρά σοβαρή και αξιόπιστη είναι.
Το δίκτυο της διανομής του νερού στο δήμο ανήκει στην ιδιοκτησία του δήμου. Αποτελεί περιουσιακό στοιχείο και μάλιστα έχουν επενδυθεί σημαντικά ποσά. Η τελευταία επένδυση βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη. Αλλάζουν οι σωλήνες διανομής του νερού. Μια επένδυση υψηλού επιπέδου ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται απο το ΕΣΠΑ.
Κάτω απ΄αυτή την άποψη ανακύπτουν σημαντικά ερωτηματικά με πόση σοβαρότητα η διοίκηση αντιμετωπίζει τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, πώς διαχειρίζεται τα πράγματα, πώς και κατά πόσο υπεύθυνα αντιμετωπίζει τα οικονομικά του νεόυ δήμου;
Αξίζει να διαβάσει κανείς την σύμβαση, την οποία όχι μόνο πρότεινε η ΕΥΔΑΠ, χωρίς να υπάρξει συζήτηση αλλά έγινε αποδεκτό αμέσως απο το δήμαρχο και υπερασπίστηκε αυτή τη σύμβαση στο δημοτικό συμβούλιο, παρασύροντας τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να συμφωνήσουν.
Το ερώτημα που προκύπτει υπάρχει κάπου ευθύνη; Υπάρχει κάπου σοβαρότητα;
Ίδομεν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...