Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη. Πρωϊ Κυριακής και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή ύστερα απο μια ημέρα έντασης και σημαντικών εξελίξεων.
Οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν τον Α. Σαμαρά σε τελείως αντίθετο κλίμα απ΄ότι τον Πρωθυπουργό την περασμένη εβδομάδα. Η Ομιλία του στο Βελλίδειο, όπως γράψαμε πριν γίνει κινήθηκε σε σοβαρό και υψηλού επιπέδου πολιτικής. Αυτό ομολογούν όλοι οι δημοσιογράφοι και πολιτικοί παρατηρητές. Άσκησε αυστηρή κριτική στη κυβέρνηση και τόνισε την αποτυχία της σε όλα τα μέτρα που πήρε ως τώρα. Εμφανίστηκε ως άμεσος διεκδικητής της κυβέρνησης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ο λόγος του χαρακτηρίστηκε απόλυτα προεκλογικός και μάλιστα ξεδίπλωσε ουσιαστικά το πρόγραμμα της Ν.Δ. Δεν υποσχέθηκε παρά μόνο μείωση της φορολογίας και επιστροφή των περικοπών στις συντάξεις.
Είδαμε πολλούς και διάφορους απο το χώρο της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των επιχειρήσεων. Συνατήσαμε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος φάνηκε μακριά απο τους επισήμους. Συναντήσαμε τον Γιώργο Τράγκα με τη σύζυγό του. Βρίσκονταν κοντά στους επισήμους και βρέθηκε σε πηγαδάκια πολιτικών και επιχειρηματιών. Είδαμε τον κ. Βάρδα, ο οποίος βρέθηκε στα πρώτα καθίσματα.
Όπως σας είχαμε γράψει νωρίτερα της ομιλίας, οι προσκεκλημένοι αλλά και νεολαία και στελέχη της Ν.Δ. επιφύλαξαν ηχηρή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή, ο οποός προσήλθε χωρίς να κάνει δηλώσεις και άκουσε προσεκτικά την ομιλία. Κύκλοι του περιβάλλοντός του ανέφεραν και μετέφεραν την ικανοποίηση απο τον λόγο του κ. Σαμαρά.
Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με στελέχη της Ν.Δ. που είναι κοντά στον Α. Σαμαρά. Καταφέραμε να έχουμε μικρή συνομιλία με ορισμένους. Δεν καταφέραμε να έχουμε κάποια δήλωση ή κάτι που να αποτελεί είδηση. Όλοι ήταν σιωπηλοί, χωρίς δηλώσεις και συνθήματα.
Το κλίμα που επικράτησε είχε δύο όψεις. Η μια ήταν η ευχάριστη για την Ν.Δ. που η πολιτική στάση της και του Α. Σαμαρά επιβεβαιώθηκε με τις εξελίξεις και η άλλη οι εξελίξεις με τηνεπιστροφή του Πρωθυπουργού απο το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες εξελίξεις. Όλοι θεωρούν ότι όλα είναι πιθανά και δεν εξαιρούν την έστω και μιας μορφής χρεοκοπίας.
Όλοι περιμένουν σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες.
Τα υπόλοιπα απο την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...