Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12-13 με τίτλο :


«»Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει… χθες»»


Ο ύτε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Αντώνη Σαμαρά ούτε η αναλυτική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών ήταν ικανές για να πετύχουν τη «συναίνεση» που επεδίωξε επικοινωνιακά η κυβέρνηση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει την Τρόικα για την…αποφασιστικότητά της. Στη λεωφόρο Συγγρού εξακολουθούν να δηλώνουν κατηγορηματικά ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι λανθασμένη, γι αυτό η Ν. Δ. ανέβασε χθες τους τόνους – μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, καθιστώντας επιτακτικό το αίτημα των εκλογών με τη φράση «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει». Τα στελέχη της Ν. Δ. καταρρίπτουν μία προς μία τις «αγωνιώδεις» δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, όπως το χέρι φιλίας προς εφοπλιστικό κόσμο, όταν η ίδια η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, μιλούν για νέα χαράτσια , καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και «προσγειώνουν» τους οπαδούς του κυβερνητικού στρατοπέδου που επιχειρούν να κατασκευάσουν εικόνα… συναίνεσης μετά την επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας με σαφήνεια ότι «επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα, η ίδια λανθασμένη συνταγή συνεχίζεται». Και προσθέτουν ότι «στο αίτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός Οικονομικών για ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού δεν υπάρχει αντίρρηση εφόσον πρόκειται για κάτι διαδικαστικό». Μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τους αντιπροέδρους του κόμματος Δ. Αβραμόπουλο και Στ. Δήμα, τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Α. Λυκουρέντζο, το γραμματέα Κ. Ο. Κ. Τασούλα και τους αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομίας και συζήτησαν το κυβερνητικό αίτημα για ταχύτερη ψήφιση του Προϋπολογισμού 2012. «Η Ν .Δ. είναι επόμενο να έχει αντίρρηση σε ένα αίτημα διαδικαστικό, το οποίο – κατά τον κ. Βενιζέλο- μπορεί να βοηθήσει την εικόνα της χώρας διεθνώς», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας ωστόσο το αυτονόητο: «Μια κυβέρνηση που μέσα σε δύο χρόνια έχει πέσει παταγωδώς έξω σε όλες τις προβλέψεις της και στο Μνημόνιο και στους Προϋπολογισμούς της, ακόμα και στο πολυδιαφημισμένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμά της, παρά τις βαρύτατες θυσίες του ελληνικού λαού, είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει. Η ανάγκη για άμεση αλλαγή πολιτικής, μέσα από εκλογές, είναι πλέον ολοφάνερη κα επιτακτική» (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 13 με τίτλο :


«Παράσταση νίκης: 45% υπέρ της Ν. Δ. – 17% για ΠΑΣΟΚ»


Ποιοτικά χαρακτηριστικά, που δείχνουν την πορεία του Γιώργου Παπανδρέου προς την εκλογική συντριβή και την αδυναμία ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει μια ακόμη μέτρηση, αυτή της Public Issue, «Καθημερινή», που καταγράφει παράλληλα σαφές και καθαρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Τα ποσοστά στην παράσταση νίκης είναι 45% υπέρ τη Ν. Δ., έναντι 17% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με τον Αντώνη Σαμαρά να αυξάνει τη διαφορά δημοτικότητάς του από τον Γιώργο Παπανδρέου σε 7% (από 2% που ήταν τον Αύγουστο), το κόμμα της Ν. Δ. να έχει 8% διαφορά από το ΠΑΣΟΚ σε δημοτικότητα και με την εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου να φτάνει στο 4%. Αυτά είναι μερικά από τα κεντρικά στοιχεία που καταγράφει μια ακόμη δημοσκόπηση. Το σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πέμπτη κατά σειρά, δημοσκόπηση της Public Issue (¨Καθημερινή») επιβεβαιώνει ότι η ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό είναι παγιωμένη υπέρ της Κεντροδεξιάς, και αν προσμετρηθεί ότι η μέτρηση είχε γίνει πριν την ανακοίνωση της νέας καταιγίδας τελών στα ακίνητα, τότε συμπεραίνουν οι εκλογικοί αναλυτές ότι η τάση προς την αυτοδυναμία της Ν. Δ. είναι ισχυρή. (το άρθρο συνεχίζεται με αναλυτική παρουσίαση της δημοσκόπησης)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 3 με τίτλο :


«Κολασμένοι μήνες»


Σηκώθηκε η τρίχα ακόμη και του πιο ψύχραιμου, του πιο καρτερικού πολίτη αυτής της χώρας, ακούγοντας τον πρωθυπουργό να εξηγεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα». Θα έλεγε κανείς ότι είναι μια δήλωση ρεαλιστική , υπό την έννοια ότι ήδη η πραγματική ανεργία κινείται κοντά στο 20% και, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις-ακόμη και τις πιο μετριοπαθείς- θα ξεπεράσει και αυτό το ποσοστό. ΣΕ κάθε περίπτωση, από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι «κολασμένοι μήνες» δεν θα είναι μόνον ο φετινός Σεπτέμβριος και Οκτώβριος …


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«!»


Πως το είπε ο Βενιζέλος; «Να κάνουμε ένα ντου προς εμπρός»! Για να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις του συρμού ο γνωστός για την καλλιέπειά του αντιπρόεδρος, πρέπει να είναι πολύ…. Στριμόκωλα!


*** Δηλαδή, ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος θα φωνάξουν τους εφοπλιστές και θα τους παρακαλέσουν να γίνουν οι σύγχρονοι εθνικοί ευεργέτες; Θα ψωνίσουν από σβέρκο….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...