Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προσέφυγε ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλανδρίου Πεντέλης, η οποία αφορά την αδειοδότηση σε ιδιώτη προκειμένου να διατηρήσει κατάστημα εστίασης στη ρεματιά και στο τμήμα της στην περιοχή του δήμου Βριλησσίων. Το δημοτικό συμβούλιο στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε να δώσει την άδεια στον ιδιώτη ύστερα απο θετική εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας.
Στην εισήγηση δεν αναφέρονταν οι προϋποθέσεις της απόδοσης αδείας και τις απαγορευτικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος. Έτσι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με βάση την ελλειπή εισήγηση αυτή.
Ο Σύλλογος, όμως, γνωρίζοντας τις διατάξεις του νόμου αφ΄ενός και αφ΄ετέρου καταμετρώντας την πραγματική κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου και το αντίστοιχο τοπογραφικό διάγραμμα της τεχνικής υπηρεσίας διαπίστωσε ότι η κατάληψη ήταν πέραν των ορίων που προβλέπει ο νόμος.
Έτσι προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής στην Περιφέρεια και στον Ελεγκτή Νομιμότητας. Η απόφαση αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
Στην περίπτωση που δικαιώσει τον Σύλλογο, τότε θα έχει εκτεθεί όλο το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο παρασύρθηκε είτε εξ αιτίας της δημοτικής αρχής είτε εξ αιατίας της τεχνικής υπηρεσίας.
Θα αναμένουμε με νεδιαφέρον την απόφαση.
Πληροφορίες φτάνουν στα αυτιά μας ότι η απόφαση έχει ληφθεί και συζητήθηκε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αλλά κανείς δεν είπε κάτι απο καμιά πλευρά ούτε καν και απο την αντιπολίτευση που συμμετείχε στην συνεδρίαση. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης σ΄αυτή την επιτροπή είναι ο κ. Χονδροματίδης απο την πλευρά του κ. Μανιατογιάννη και ο Τσούτσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...