Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Στις 15 Μαϊου η... συμπληρωματική χρεοκοπία της Ελλάδας - Σε φιάσκο οδηγείται το PSI+ για τα XS ελληνικά ομόλογα ξένου δικαίου

Στις 15 Μαϊου τοποθετούν οι αναλυτές την ημερομηνία της... συμπληρωματικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, λόγω των XS ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το σίριαλ των παρατάσεων και της στάσης των ομολογιούχων, που απορρίπτουν την προσφορά της ελληνικής κυβέρνησης.



"Το στοιχείο κλειδί των γενικών συνελεύσεων των ομολογιούχων είναι ότι η ψηφοφορία γίνεται ένας προς ένας και για κάθε ένα ομόλογο ξεχωριστά", σχολιάζει ο Thomas Costerg, της Standard Chartered Bank.


"Αυτό καθιστά πιο εύκολη τη διαδικασία για τους επενδυτές να μπλοκάρουν την αναδιάρθρωση και να τεθεί στην Ελλάδα το εξής ερώτημα: Τι θα κάνει τώρα η χώρα;" προσθέτει ο ίδιος. Κατά τον Costerg, ούτε η ελληνική, αλλά ούτε και η ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει τελειώσει.


Στο μεταξύ, η 15η Μαϊου είναι η ημέρα που λήγουν ελληνικοί τίτλοι που διέπονται υπό ξένο δίκαιο.


Να σημειωθεί εδώ ότι, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να μην αποπληρώνει τους κατόχους ομολόγων ξένου δικαίου που δεν συμμετέχουν στο PSI+, γεγονός που ισοδυναμεί με νέα χρεοκοπία για την Ελλάδα, μετά την πιστοποίηση από την ISDA πιστωτικού γεγονότος στις 9 Μαρτίου και τη δημοπρασία για την πληρωμή των ελληνικών ομολόγων στις 19 Μαρτίου.


Νέα παράταση έως τις 18/4


Σε φιάσκο οδηγείται η διαδικασία του PSI+ για τα ελληνικά ομόλογα που διέπονται υπό ξένο δίκαιο, καθώς η άρνηση των ομολογιούχων να συμμετάσχουν, φέρνει τη μια μετά την άλλη παράταση για την κατάθεση προσφοράς.


Μετά την αρχική παράταση που είχε δοθεί για τις 4 Απριλίου, σήμερα ανακοινώθηκε νέα παράταση για ορισμένους κατόχους XS ελληνικών ομολόγων ξένου δικαίου έως τις 18 Απριλίου. Aφορά τους ομολογιούχους, όπου υπήρξε αναβολή των γενικών συνελεύσεων για τη λήψη απόφασης.


Κατά τις πληροφορίες, 20 από τις 36 γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων απέρριψαν την προσφορά για το PSI+.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...