Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Σήμερα το πρωϊ, ημέρα Τρίτη 3 Απριλίου 2012, συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με κύριο θέμα την αναθεώρηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου της πόλης.
Το θέμα απασχολεί σχεδόν μια οκταετία τα όργανα του δήμου.
Αρχικά αποφασίστηκε η αναθεώρηση σε ένα πλαίσιο βασικών αρχών κι αφού συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε μια πρόταση - σχέδιο, το οποίο αποτέλεσε την βάση μιας δημόσιας διαβούλευσης. Χαρακτηρίστηκε φάση Β1.
Μετά την διαβούλευση και τις συνεχείς συζητήσεις, κυρίως σε επίπεδο επιστημονικής ομάδας μελετητών, η αρχική πρόταση πέρασε στην Β2 φάση με μικρές μεταβολές.
Στο επίπεδο αυτό υπήρξαν ξανά δημόσιες συζητήσεις και παρουσίαση στο δημοτικό συμβούλιο. Τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες από τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ σήμερα συζητήθηκε η υπόθεση στην επιτροπή ποιότητας ζωής.
Βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της διαμόρφωσης της τελικής πρότασης. Πολύ σύντομα θα έλθει στο δημοτικό συμβούλιο όπου και με τις παρατηρήσεις των δημοτικών συμβούλων θα διαμορφωθεί η οριστική πρόταση, η οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο ΥΠΕΚΑ, όπου και η επιστημονική επιτροπή θα αποφανθεί για το νόμιμο ώστε να υπογράψει τελικώς ο υπουργός.
Το νέο σχέδιο του πολεοδομικού της πόλης προβλέπει μεταξύ των άλλων την ένταξη της περιοχής ΄΄Κρασσά΄΄ στο σχέδιο πόλης και τον ορισμό των συντελεστών δόμησης. Πέραν αυτού, στην πρόταση της επιτροπής υπάρχει και η μείωση του συντελεστή δόμησης σε αρκετά σημεία της πόλης απο 1 σε 0,8, την μείωση του συντελεστή δόμησης σε οικοδομικά τετράγωνα κυρίως ιδοκτησίας του δήμου, προβλέπει τις χρήσεις γής σε όλα τα σημεία της πόλης, ορίζει χώρους κίνησης πεζών, ποδηλάτων, αυτοκινήτων.
Όλα αυτά, που αποτελούν κορυφαία διαδικασία εργασιών του δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή των δημοτών θα αποτελέσουν το δεύτερο μέρος, που μαζί με το πρώτο μέρος, που αναφέρεται στην αναθεώρηση του ρυμοτομικού της πόλης αποτελεί μια συνολική πρόταση, που θα διαμορφώσει την καθημερινότητα και τις ανάγκες της πόλης τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Στην Επιτροπή Ποιότηατς Ζωής η δημοτική παράταξη ΄΄ΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ δια του εκπροσώπου της κ. Ζήση πρότεινε την ψήφιση επί της αρχής, διατηρώντας επιφύλαξη για επι μέρους ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Στην πρόταση αυτή συμφώνησαν όλα τα μέλη.
Αναμένεται η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...