Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΦΡΙΧΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Ύστερα απο το πολυδιαφημισμένο PSI αρχίζουν να δημοσιεύονται οι πρώτες εκτιμήσεις ότι δεν ήταν επαρκές και ότι θα προχωρήσουμε σε ένα ακόμη ΄΄κούρεμα΄΄.
Όλα τα δημοσιεύματα, ακόμη και δηλώσεις πολιτικών Ευρωπαϊκής διάστασης, εμφανίζουν μεγάλα προβλήματα ρευστότητας και έλλειψης οραματικής πολιτικής με στόχο την διαφυγή απο την κρίση. 
Σήμερα ο κ. Draghi για πρώτη φορά μιλά για τράπεζες δύο ταχυτήτων σε συνέντευξή του όπου δήλωσε ότι τα επιτόκια παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Ερψτηθείς για τις Ελληνικές τράπεζες και το μέλλον τους απάντησε ότι θα πρέπει να διαχωριστούν σε βιώσιμες και μη. Δηλαδή προδιέγραψε την πτώχευση ορισμένων τραπεζών στην Ελλάδα!
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε ανακεφαλαιοποιήσεις και ότι δεν έχει λυθεί κανένα πρόβλημα ακόμη.
Στην Ευρώπη, ο οίκος Fitsch μιλά για δεύτερη χρεοκοπία στην Ελλάδα μέχρι τις 15 Μαϊου και έρχεται και τρίτη.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο σημειώνει την μια πτώση μετά την άλλη. Βρίσκεται στην ενδέκατη συνεχή πτώση ο τραπεζικός δείκτης.
Οι τράπεζες προσπαθούν να διερευνήσουν τρόπους εξασφάλισης χρηματοδότησης για να προγραμματίσουν αυξήσεις κεφαλαίων χωρίς να έχουν βρει την λύση. Οι αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι σε τόσο μικρές τιμές που θα είναι αποτρεπτικές για συμμετοχή και να προσδοκά το επενδυτικό κοινό κάποια επιτυχία. Έκτακτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την διοίκηση της Εθνικής τράπεζας δείχνει την ουσία της κατάστασης.
Το Ελληνικό δημόσιο δεν διαθέτει καμιά ρευστότητα, το ταμείο είναι μείον. Ακόμη και η συμμετοχή του στις αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών με το ΤΧΣ, δεν είναι εξασφαλισμένη. Δηλαδή και η κρατικοποίηση των τραπεζών είναι ανέφικτη. 
Η αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού σήμερα έδωσε ερέθισμα να ενταθούν οι απαισιόδοξες σκέψεις και η αγανάκτηση να ξεχυλίσει.
Η ανεργία επίσημα στο 25%. Οι επιχειρήσεις κλείνουν ενώ τα χρέη των ιδιωτών προς τις τράπεζες δεν αποπληρώνονται λόγω αδυναμιών. Η Τρόϊκα στέλνει τελεσίγραφο ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αναγκαστικές κατασχέσεις.
Επανέρχονται στο Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι. Ξυπνά το κίνημα της αγανάκτησης και της οργής.
Νέα αντιδραστικά κινήματα κάνουν την εμφάνισή τους στην κοινωνία.
Οι νόμοι είναι αμφίβολο αν εφαρμόζονται με δικαιοσύνη και σεβασμό. Έφτασαν να δικαιώσουν έμμεσα τα Ελληνικά δικαστήρια τα δημοσιεύματα γερμανικού περιοδικού που προσέβαλαν την Ελλάδα, τους Έλληνες βάναυσα και προκλητικά.
Οι κάδοι των σκουπιδιών απο καιρό έχουν αποκτήσει ΄΄πελάτες΄΄ ενώ αναπτύσσονται κινήματα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών ανοργάνωτα και αδύναμα να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά την έλλειψη καθημερινών αναγκών.
Κλίμα προεκλογικής περιόδου έχει διαμορφωθεί στα κόμματα ενώ ο λαός απαξιώνει και αδιαφορεί.
 Κανένα σημάδι ανάκαμψης και ελπίδας.
Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί ακόμη και η Ευρώπη καλεί τους Έλληνες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να μην χαλαρώσουν απο τα προγράμματα ....λιτότητας ενώ η κυβέρνηση και το υπουργείο οικονομικών μιλά για πτώση στα κρατικά έσοδα και εκτροπή απο τους στόχους.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν κι άλλα μέτρα φορολόγησης και περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα πριν τον Ιούνιο.
Το αποτυχημένο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να διαχειρίζεται απο τους ίδιους πολιτικούς που ως τώρα ήταν οι διαχειριστές του! Κανείς απο τους υπεύθυνους αυτής της κατάντιας δεν έχει το ελάχιστο θάρρος και την τόλμη να αποσυρθεί ζητώντας μια συγγνώμη απο τους Έλληνες.
Οι επαγγελματίες, η αγορά έχει νεκρώσει. Τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων έχουν περιοριστεί. Καταφεύγουν συνεχώς στη λήψη νέων δανείων απο τις τράπεζες, οι οποίες έχουν στερέψει κι έχουν τα δικά τους προβλήματα.
Από τους πολιτικούς κανείς δεν φαίνεται να δίνει ελπίδα στον Έλληνα ενώ η Ευρώπη μιλά συνεχώς για την πιστή τήρηση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων με το μνημόνιο 1 και 2. Ακόμη και τώρα στη Βουλή γίνεται εκμετάλλευση των τελευταίων ημερών της λειτουργίας της πριν κλείσει να περάσουν προκλητικές τροπολογίες προς όφελός τους!! 
Τί μας περιμένει άραγε; Μήπως οδηγούμαστε σε μια αναπόφευκτη κοινωνική εξέγερση όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι αποτέλεσμα θα φέρει; Ποιός θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση σ΄αυτό το ενδεχόμενο; Το κράτος είναι έτοιμο για μια τέτοια κατάσταση; Κι αν ακόμη δεν γίνει καμιά ένταση ή έκρηξη, τι μας περιμένει με εκλογές ή χωρίς εκλογές;
Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στο ερώτημα ή ακόμη περισσότερο να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενδεχόμενο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...