Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ναυάγησε η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης η χώρα οδηγείται σε κλογές στις 17ή 24/6 – Δραματική αλλαγή κλίματος στο ΧΑ στο -3,4% πτώση έως -10% στις τράπεζες - Εμφανής η αποχή ξένων - Στο 81% το CDS και στο 26,85% η 10ετία…

Σε αδιέξοδο βρίσκεται η Ελλάδα μετά το ναυάγιο των συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το κλίμα στο ΧΑ άλλαξε άρδην και από κέρδη 0,8% υποχωρεί 3,4% ενώ οι τράπεζες καταρρέουν καταγράφοντας απώλειες έως 10%.

Το ΧΑ σήμερα αντιδρά θετικά αλά άνευρα, μια προσπάθεια αναλαμπής εν μέσω μιας αμυδρής προσδοκίας ότι μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας. Η αγορά με κέρδη 0,68% στις 588 μονάδες με τις τράπεζες να αντιδρούν ήπια ανοδικά.


Στην αγορά ομολόγων καταγράφεται σταθεροποίηση μετά μάλιστα και την πληρωμή των ομολόγων ύψους 436 εκατ ευρώ που έληγαν σήμερα και ήταν αγγλικού δικαίου.


Η κίνηση πληρωμής ήταν σωστή αλλά αποδεικνύεται ότι τα ελληνικού δικαίου είναι σκουπίδια και τα αγγλικού δικαίου πληρώνονται.


Η χώρα βιώνει τις κρισιμότερες στιγμές στη νεότερη ιστορία της και οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.


Το θρίλερ για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας δεν έχει τέλος, 9 ημέρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.


Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Κ. Παπούλια θα συζητηθεί εκ νέου - και με στόχο την εξεύρεση οριστικής λύσης - η χθεσινή πρόταση - ύστατη λύση - του Προέδρου της Δημοκρατίας, για συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων, με χρονικό ορίζοντα 18 μηνών.


Ο Αντ. Σαμαράς της ΝΔ στη σύσκεψη της Δευτέρας ζήτησε να εξεταστεί εκ νέου η πρόταση Καμμένου, αλλά από τη μεριά του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αρνείται ότι έδωσε τέτοια επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μιλώντας για προβοκάτσια από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας.


Ο Ευ. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ είπε ναι σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, ως ύστατη λύση, αλλά όχι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ΔΗΜΑΡ θέτει ως όρο τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετάσχει και η ίδια σε μια τέτοια κυβέρνηση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...