Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΄΄ΤΡΥΠΑ΄΄ ΑΦΗΣΕ Η ΑΠΕΛΘΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ!!!

Οι δημότες αυτές τις ημέρες παρέλαβαν δύο λογαριασμούς ύδρευσης. Οι λογαριασμοί συνοδεύονται από επιστολή του σημερινού δημάρχου, όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους κατέφθασαν μαζεμένα δύο λογαριασμοί ύδρευσης.

Εκεί, λοιπόν, διαβάσαμε ότι η η απελθούσα διοίκηση είχε να εισπράξει λογαριασμούς ύδρευσης από το πρώτο τρίμηνο του ....2013!!!

Γιατί άραγε;

Ως δημότες αυτής της πόλης πέραν από το γεγονός ότι καλούμαστε να πληρώσουμε δύο λογαριασμούς μαζεμένους, αναρωτιόμαστε ποιοι ήταν οι λόγοι αυτής της καθυστέρησης.  Στο δημοτικό συμβούλιο έγινε η ερώτηση και η τότε διοίκηση ΄΄μπάλωσε΄΄ το ζήτημα λέγοντας ότι η καθυστέρηση προήλθε από την επιβολή του ΦΠΑ στους λογαριασμούς, ο οποίος ΦΠΑ, δεν επιβάρυνε τους δημότες ως τότε και έπρεπε να ενσωματωθεί στους λογαριασμούς. Είχε, επίσης, αναφερθεί ότι καθυστερούσε η διαδικασία ανάθεσης της έκδοσης των εντύπων των λογαριασμών για κάποιους λόγους.  
Αυτή την φτηνή και μικρόψυχη απάντηση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο τότε.
Εμείς βλέποντας με άλλο τρόπο τα πράγματα εκτιμούμε ότι η καθυστέρηση περιείχε σκοπιμότητα.
Η τότε διοίκηση θέλοντας να φανεί αρεστή στους δημότες δεν έστειλε τους λογαριασμούς έγκαιρα.
Κι αν ακόμη υποθέσουμε ότι υπήρξε κάποια στιγμή καθυστέρηση από τεχνικούς λόγους, η αποκατάσταση της ισορροπίας απαιτούσε 1,5 χρόνια;!!!!

Ποιες ήταν οι επιπτώσεις απ΄αυτή την καθυστέρηση; 
Ορθώς η σημερινή διοίκηση αναλύει το ζήτημα στην επιστολή. Οι όποιες καθυστερήσεις έχουν άμεση επίπτωση στην οικονομική κατάσταση του δήμου, κυρίως στην διαμόρφωση των προϋπολογισμών του δήμου. 
Είναι προφανές ότι τα έσοδα που προκύπτουν από τους λογαριασμούς αποδίδονται στην ΕΥΔΑΠ. Είναι προφανές, επίσης, ότι αφού δεν εισπράχθηκαν αυτοί οι λογαριασμοί δεν ....αποδόθηκαν!!!!  Άρα οφείλονται και μάλιστα με προσαυξήσεις.
Είναι δυνατό να αποπληρώσει τώρα ο δήμος τις οφειλές προς την ΕΥΔΑΠ με την είσπραξη έστω και δύο λογαριασμών μαζεμένα; Μάλλον, όχι. 
Έτσι θα αναγκαστεί να έλθει σε νέα συμφωνία με την ΕΥΔΑΠ προκειμένου να ρυθμίσει το συσσωρευμένο χρέος. Και λέμε νέα συμφωνία διότι η απελθούσα διοίκηση είχε ρυθμίσει παλαιότερα χρέη, που είχαν, για άγνωστους και πάλι λόγους, δημιουργηθεί από την ίδια αυτή διοίκηση.

Με αυτά τα δεδομένα τι συμπέρασμα μπορεί να εξάγει κανείς;
Απλά αλλά εμφανώς η απελθούσα διοίκηση δεν είχε καν την ικανότητα να διαχειριστεί ούτε και τα έσοδά της όχι να σχεδιάσει και να οραματιστεί το μέλλον αυτής της πόλης!!!

Είμαστε στην συνέχεια της αργής και σταδιακής αποδόμησης, της κατάρρευσης του πλασματικού οικοδομήματος που είχε κτιστεί από αρκετά χρόνια τώρα για την ποιότητα και την ικανότητα των διοικήσεων των προηγούμενων χρόνων.
Δυστυχώς!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...