Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ο ΚΟΥΒΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ!!!

Που πας ρε Καραμήτρο (!!) θα έλεγε κάποιος βλέποντας στην τηλεόραση τις μάχες που δίνουν οι πολίτες να σώσουν τις περιουσίες τους από τις πυρκαγιές.

 Όλη η Αττική είναι ζωσμένη από πυρκαγιές, Μαλακάσα, Ημηττός, Βύρωνας, Ηλιούπολη βρίσκονται κάτω από πύρινα μέτωπα.  
Οι πολίτες με τους κουβάδες προσπαθούν να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα. Ελάχιστη η παρουσία αεροπλάνων ελικοπτέρων ή άλλων μέσων πυρόσβεσης.

Που είναι τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα; Πού είναι ο κρατικός μηχανισμός; Πού είναι τα πεζοπόρα τμήματα υποστήριξης από τους δήμους και την περιφέρεια; Πού είναι τα προγράμματα πυρόσβεσης που στήθηκαν σε διάφορους δήμους και που δεν λειτούργησαν; Γιατί δεν λειτούργησαν; Ακούμε καταγγελίες εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν θα εκπλαγούμε αν αποδειχθεί ελλειμματική η παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν θα είναι και η πρώτη φορά. Οι εμπειρίες του παρελθόντος δεν γίνονται μαθήματα για το μέλλον, ποτέ στην χώρα μας!!!

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, φωτιές υπάρχουν στην Εύβοια, Λακωνία, στην Νεάπολη, η οποία εκκενώθηκε από τους κατοίκους.
Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Δήλωσε δε ότι ΄΄είμαστε σε επιφυλακή΄΄.

Ζητήθηκε η συνδρομή βοήθειας από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ήδη θα καταφθάσουν στην Αθήνα πυροσβεστικά αεροπλάνα από Ιταλία.

Είναι γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός πιάστηκε στον ύπνο αν κρίνουμε από την έλλειψη συντονισμού και τον πανικό που απλώθηκε στους πολίτες.
Ο κ. Λαφαζάνης βρέθηκε αμέσως στην περιοχή του Υμηττού και δέχθηκε λεκτικές επιθέσεις από κατοίκους οπότε αναχώρησε αμέσως χωρίς να κάνει τις δηλώσεις που ήθελε.

Πάντως πολλοί είναι εκείνοι που προβληματίζονται για την στιγμή που εμφανίστηκαν τόσες πολλές φωτιές σε πολλά σημεία στην χώρα, ταυτόχρονα και θα λέγαμε και οργανωμένα.

Ηρωική αντίδραση χειριστή ελικοπτέρου έσωσε εαυτόν και τους υπολοίπους επιβαίνοντας όταν στην προσπάθειά του να κάνει ρίψη νερού σε σημείο μπλέχτηκε η έλικα σε δένδρο. Με ψυχραιμία και υψηλού τεχνικού επιπέδου χειρισμούς κατάφερε να το σώσει.
Σε αυτούς τους πιλότους και όχι μόνο οφείλουμε πάρα πολλά.
Εύγε στον τρομερό χειριστή του ελικοπτέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...