Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΄΄ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΡΙΠΗ΄΄


Brent Oil 43.35 (-4.2%)
Crude Oil 38.72 (-4.3%)
Google 626.45  (-4.4%)
DAX 309593 (-4.1%)
CAC 40 9593 (-5.1%)
Nikkei22517715 (-7.1%)
China A50 8345 (-11.92%)
DJ 30 15904  (-3.3%)
Nasdaq 100 4044 (-3.5%)
S&P 500 1901 (-3.4%)
FTSE 100 5883  (-4.1%)
*All prices taken at 14:04 GMT
Τρόμος από τον Κινεζικό δράκο!!!

Η πιο πάνω εικόνα ήταν αυτή που είδαν όλοι που βρίσκονταν μπροστά στα χρηματιστηριακά ταμπλό.
Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές πλατφόρμες πήραν φωτιά κυριολεκτικά. Ξεπούλημα όλων των ειδών  των τίτλων σε όλες τις αγορές. Sell Off παντού. 
Η Κίνα κρύωσε, άρπαξε ιό. Άπαντες οι υπόλοιποι μετέβησαν εσπευσμένα στο ...νοσοκομείο.

Η χώρα με το 1,6 δις κατοίκους και που κάθε χρόνο έχει αποφασίσει να ανοίγει την αγορά της ιδιοκατοίκησης, της απόκτησης ατομικής περιουσίας σε εκατό εκατομμύρια κατοίκους βρήκε δυσκολίες. Η απόκτηση περιουσίας στηρίχθηκε στην δανειοληψία. Οι τράπεζες δέχθηκαν άπειρες αιτήσεις δανείων από Κινέζους κατοίκους και  ικανοποίησε μεγάλο αριθμό αιτήσεων.
Ήταν έτοιμο το τραπεζικό σύστημα να δεχθεί τις ορδές των αιτούντων;


Ο ρυθμός ανάπτυξής της  εκτιμήθηκε ότι θα συρρικνωθεί κατά τρεις τουλάχιστον μονάδες, από 7,5% στο 4,5%. 
Η χώρα φιλοξενεί άπειρες ξένες επιχειρήσεις, είναι η πρώτη χώρα εισαγωγής τεράστιων ποσοτήτων χαλκού και πετρελαίου.

Η Κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος κατά 2%. Παρ΄όλο που οι αναλυτές είχαν προειδοποιήσει για την θύελλα που έρχεται και όλοι ήταν προετοιμασμένοι, οι συνέπειες ήταν τρομακτικές. Οι απώλειες στις αγορές στα άκρα.
Η κυβέρνηση διέθεσε τεράστια ποσά γουάν μέσα από τα ασφαλιστικά της ταμεία και όλους τους κρατικούς μηχανισμούς για να συγκρατήσουν τις αθροές πωλήσεις χωρίς αποτέλεσμα ουσίας. 

Και σήμερα οι απώλειες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο όπου ο πλούτος και η ανάπτυξη που είχε ανθίσει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή της ανατολικής Ασίας μετατοπίζεται αργά αλλά σταθερά προς τις δυτικές περιοχές. Επαναπατρίζεται.
Η διαδικασία αυτή δεν γίνεται αυτόματα ή δεν θα γίνει αυτόματα. 
Έτσι τα κεφάλαια που είχαν συσσωρευθεί στην ανατολή μετακινούνται μέσα από τα επενδυτικά Funds αρχικά προς τις δυτικές αγορές, κυρίως προς τις Αμερικανικές.

Η Αμερικανική κεντρική τράπεζα (FED) αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασής της που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή για το τέλος του χρόνου.
Ο δυτικός κόσμος ετοιμάζεται για σημαντικές αλλαγές στις δομές της παραγωγής και διακίνησης προϊόντων και ασφαλώς του νέου πλούτου που θα βρει εκ νέου νέες πατρίδες.

Η όλη αυτή κατ΄σταση φαίνεται να είναι μια κρίση αλλά οι μορφές αυτές κρίσεων δεν αποτελούν πλήγματα στις οικονομίες αλλά εκτυλίσσονται εξ αιτίας της μετακίνησης του χρήματος.
Οι τιμές των προϊόντων στις διεθνείς αγορές πετρέλαιο, χαλκός πολύτιμα μέταλλα έχασαν σημαντικό μέρος της αξίας τους.

Η Ελληνική αγορά κινούμενη στους δικούς της ρυθμούς καιρό τώρα και ξεκομμένη από το παγκόσμιο χρηματιστηριακό γίγνεσθαι ένιωσε πιο από όλους την κίτρινη κρίση. Οι απώλειες στο χρηματιστ΄ρηιο ήταν στα επίπεδα του 10% χωρίς να δημιουργήσει εκπλήξεις. Μια αγορά απαξιωμένη από την αστάθεια του πολιτικού συστήματος και τις εντελώς αρνητικές συνθήκες της οικονομίας μα πάνω απ΄όλα με μια κυβέρνηση και ένα κρατικό μηχανισμό εντελώς απόντα, με ακραία και προκλητική αδιαφορία για την οικονομία και τους τομείς της πως να μην δεχθεί και το μεγαλύτερο πλήγμα.
Όμως το πλήγμα και στις συνέπειες δεν το δέχεται το αποκρουστικό πολιτικό σύστημα αλλά οι τσέπες των πολιτών, των επιχειρήσεων και των μικρομεσαίων όσοι έμειναν ακόμη να παλεύουν το ΄΄άγριο θηρίο΄΄!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...