Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ύστερα από πέντε εβδομάδες χωρίς συναλλαγές, το Ελληνικό χρηματιστήριο επανέρχεται. Η αναστολή επεβλήθη όταν επιβλήθηκαν οι έλεγχοι μετακίνησης χρημάτων από τις τράπεζες και το κλείσιμό τους για μια εβδομάδα.

Μεγάλο πρόβλημα προέκυψε για την επαναλειτουργία του. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετέτρεψε τελικά κάποιους δείκτες προστασίας από το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακρότητες σήμερα και έδωσε την άδεια να λειτουργήσει το χρηματιστήριο με την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ.

Ο φόβος ακροτήτων στην σημερινή συνεδρίαση υπάρχει. Όμως οι επενδυτές ας είναι ψύχραιμοι, πάντα υπάρχουν οι πτώσεις αλλά έρχονται και οι καλές ημέρες.

Πολλοί είναι αυτοί (μεταξύ των οποίων κι εμείς) που εκτιμούν ότι ακόμη και σήμερα ίσως να υπάρξει και θετική εξέλιξη. Μπορεί να ανοίξει με ισχυρές πιέσεις αλλά στην πορεία θα εμφανιστούν αγοραστές και πολύ πιθανόν να έχουμε θετικό γύρισμα εντός της συνεδρίασης.

Άλλοι, όμως, μιλούν για ΄΄λουτρό αίματος΄΄ σήμερα στο ΧΑΑ!!!

Σε κάθε περίπτωση η συνεδρίαση αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Το Ελληνικό χρηματιστήριο θα είναι στο στόχαστρο των επενδυτών σε όλο τον πλανήτη σήμερα και για λίγες ημέρες.

Μόλις πριν λίγο έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η απαγόρευση του ΄΄short selling΄΄ για ακόμη μια εβδομάδα.
Επίσης απαγορεύθηκε η χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από επενδυτές για εντολές στο σύστημα. Οι εντολές θα δίνονται μέσα από αντικρυστές και μόνο. Επίσης δεν θα τοποθετούνται εντολές πώλησης στο ΄΄limit  down΄΄ και που δεν είναι δυνατόν να εκτελεστούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...