Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ

Περί τις δέκα το πρωί, σήμερα ανακοινώνεται η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού μέρος του ΣΥΡΙΖΑ και μέρος μέχρι πρότινος της σημερινής κυβέρνησης.

Η αριστερή πλατφόρμα ωρίμασε και εμφανίζεται ως αυτόνομος πολιτικός σχηματισμός, που θα διεκδικήσει μεγάλο ποσοστό της εκλογικής βάσης στις επερχόμενες εκλογές.

Ο σχηματισμός θα περιλαμβάνει, ως αναφέρουν πληροφορίες, περί τους τριάντα σημερινούς βουλευτές και επομένως αποτελεί ισχυρό κοινοβουλευτικό ρεύμα. 

Στις εκλογές, που έρχονται, θα συγκεντρώσουν όλες τις αντιμνημονιακές δυνάμεις, όλους εκείνους που παραμένουν στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο και όπως εκτιμούν στελέχη της θα κερδίσουν μεγάλο εκλογικό ποσοστό η τουλάχιστον θα έχουν στόχο να αποκτήσουν μεγάλο ποσοστό.
Αυτό βεβαίως θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση, όχι αναλογικά, της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμφίβολα τα πολλά κόμματα δηλώνουν και αδυναμία πολιτικής  έκφρασης από τα υφιστάμενα, που έτσι κι αλλιώς εμφανίζονται απαξιωμένα. Ο λαός θα τους δώσει και πάλι την θέση που τους ανήκει. Φτάνει και ο λαός να κινηθεί με λογική και όχι με συναίσθημα.

Η απογοήτευση των ψηφοφόρων από την συνέχεια των αναχρονιστικών πολιτικών, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας ίσως να στραφεί και στα μικρότερα κόμματα που σήμερα δεν εκπροσωπούνται στην Βουλή.
Δεν θα μας εκπλήξει η παρουσία κομμάτων που στις τελευταίες εκλογές βρέθηκαν  στην περιοχή του 1-1,5% εκλογικής δύναμης. 

Εν αναμονή των ανακοινώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...