Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΙ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ;

Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που βλέπουμε και σήμερα στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Οι συνεχείς πωλήσεις από τους τραπεζικούς τίτλους έφεραν τις τιμές σε ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών.
Αυτή την ώρα η Εθνική διαπραγματεύεται στα 0,4930 ευρώ, η Αλφα στα 0,10 ευρώ, η ΕΥΡΩΒ στα 0.043 ευρώ και η Πειραιώς στα 0,10 ευρώ.

Ποιος είχε φανταστεί ότι η τιμή της μετοχής μιας τράπεζας θα ήταν γύρω στα ....10 λεπτά!!!!
Και να σκεφθεί κανείς ότι στις τράπεζες έχουν δοθεί για τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις πάνω από 50 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά επιβάρυναν το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών ενώ τις αποφάσεις αυτές πήραν ερήμην του οι κυβερνήσεις  και το πολιτικό σύστημα. Πληρώνουν και θα πληρώνουν για πολλά χρόνια τα δάνεια για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος οι Έλληνες πολίτες. 
Ακολουθεί νέο ποσό ύψους τουλάχιστον 25 δις ευρώ για νέα ανακεφαλαιοποίηση.

Πλέον αυτών των δανειακών υποχρεώσεων ο Έλληνας πολίτης θα πληρώσει στο ακέραιο και τα δικά του δάνεια όσοι βέβαια έχουν πάρει δάνεια. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα έχουν καμιά ελάφρυνση, καμιά ιδιαίτερη μεταχείριση αφού ο ίδιος δεν είχε καμιά ευθύνη για τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης στην εθνική οικονομία τα τελευταία 40 χρόνια.

Αυτό που συντελείται στο Ελληνικό χρηματιστήριο δεν έχει προηγούμενο. Μια τραπεζική μετοχή αν αντιστοιχεί σε λογιστική αξία 1 ευρώ στην αγορά αποτιμάται στα 0,16 ευρώ!!! 
Η διαφορά  αυτή έχει κάνει φτερά. δεν πρόκειται να ανακτηθεί ποτέ πια. 

Για την όλη αυτή κατάσταση και κυρίως για τις τελευταίες εξελίξεις των του τελευταίου επταμήνου ηθικά τουλάχιστον υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση. Και λέμε τουλάχιστον διότι έχει καταγραφεί ποικιλοτρόπως η αδιαφορία της κυβέρνησης για την χρηματοπιστωτική και χρηματιστηριακή αγορά και η ανικανότητα αντιμετώπισης του προβλήματος που δημιούργησε η ίδια κι αυτό, κατά την άποψή μας,  εμπεριέχει και ποινικές ευθύνες. Οι απώλειες των επενδεδυμένων κεφαλαίων μέσα από το ΤΧΣ στις αυξήσεις κεφαλαίων που έγιναν μέσα στο 2013 και στο 2014 και ήταν της τάξης των 35 δις ευρώ είναι τεράστιες. Κι αυτό επήλθε κατά βάση το τελευταίο διάστημα όπου η αβεβαιότητα του πολιτικού συστήματος, στο οποίο στηρίζεται η εθνική οικονομία, κυριάρχησε εναντίον της ανάκαμψης και της ανάπτυξης της χώρας.
Τα χρήματα του ΤΧΣ δεν πρόκειται ποτέ να τα πάρει πίσω το Ελληνικό δημόσιο. Πως λέγεται αυτό τελικά. 

Αποκρύπτεται η αλήθεια όλους αυτούς τους μήνες. Με σκοπιμότητα κατευθύνεται η κοινή προσοχή  αν θα υπογραφεί η νέα συμφωνία, αν θα συμφωνήσουν τα κοινοβούλια των χωρών μελών, τι θα πει ο κ. Σόϊμπλε, η κ Μέρκελ και στο τέλος - τέλος τι θα κάνει η δεν θα κάνει η αριστερή πλατφόρμα και ο κ. Τσίπρας, θα πάει σε εκλογές, πότε και πως. 
Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της διατήρησης της εξουσίας από τη κυβέρνηση εις βάρος των συμφερόντων του Έλληνα πολίτη, ο οποίος καθημερινά χάνει τεράστια ποσά, χάνει την καθημερινότητά του, το εισόδημά του, τις παροχές του, χάνει την δουλειά του, χάνει τα παιδιά του. 

Η μετανάστευση Ελλήνων, είναι γεγονός. Τεράστιος ο αριθμός των νέων που διαφεύγουν καθημερινά προς όλα τα σημεία του πλανήτη. Είναι υποκρισία και προκλητική παραπλάνηση να συζητούμε για την είσοδο μεταναστών από την Συρία, Αφγανιστάν κλπ και δεν μιλούμε για την μετανάστευση των Ελλήνων.

Για όλα αυτά που έχουν ενταθεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα επίπεδα υπεύθυνη είναι η σημερινή κυβέρνηση. 
Απ΄ότι γνωρίζουμε υπάρχει  μια προσπάθεια να στηριχθεί κατηγορία από θεσμικά και μη όργανα κατά της κυβέρνησης γι΄αυτούς τους λόγους. Με ποια μορφή θα εκδηλωθεί αυτό θα το δούμε.

Πάντως θα πρέπει να καταγράψουμε την διάλυση της χρηματοπιστωτικής, χρηματιστηριακής αγοράς όπου εργάζονταν πάνω από 10.000 άνθρωποι, το ξεχαρβάλωμα της κτηματαγοράς και την εξαφάνιση όλων των επαγγελμάτων γύρω από τον χώρο των κατασκευαστικών εταιρειών.
Ο αριθμός των εργαζομένων στην χρηματιστηριακή αγορά έχει περιοριστεί τουλάχιστον στις 3000 άτομα από 10000 και πλέον.

Πολλές είναι, επίσης, οι εισηγμένες εταιρίες που δρομολογούν την οριστική φυγή τους από την Ελληνική αγορά με ό, τι συνεπάγεται αυτό για την ανεργία. 
Το Ελληνικό χρηματιστήριο μοιάζει με αυτά της κεντρικής Αφρικής. Κανείς δεν ενδιαφέρεται τι συντελείται κάθε ημέρα εκεί. Μόνοι οι επικεφαλής των θεσμών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Ελληνικά Χρηματιστήρια προσπαθούν να συγκρατήσουν την μεγάλη κατηφορόρα προς τον τέλειο μηδενισμό.

Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Και πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες αυτές και στην κυβέρνηση και σε κάθε άλλο χώρο υπεύθυνο για την σημερινή κατάσταση.
Η κυβέρνηση ασχολείται μόνο με την πολιτική της επιβίωση, με τον καθορισμό των εκλογών και τα εσωτερικά του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα κυρίαρχα ενδιαφέροντα του κ. Τσίπρα ενός νέου ανθρώπου που πολλά υπόσχετο πριν τις εκλογές και ακόμη παλαιότερα. Στο πρόσωπό του ορθά έβλεπαν μια ελπίδα, μια διαφυγή προς την πρόοδο και την απομάκρυνσή μας από τα μνημόνια και την φτώχεια. Δυστυχώς απεδείχθη εξαιρετικά λίγος, μικρός και άπειρος. Και μόνο το γεγονός ότι δε κατάφερε ποτέ να ξεχωρίσει την διακυβέρνηση της χώρας από την επιβίωση του κόμματός τους ή το γεγονός ότι δεν κατάφερε να έχει γύρω ιου ισχυρούς, έμπειρους συνεργάτες και υπουργούς σε μια τέτοια αρνητική συγκυρία τα λέει όλα.

Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. Μητρόπουλου και όχι μόνο τον τελευταίο μήνα. Θα διαπιστώσετε ένα αλαλούμ, μια βαβέλ σκέψης. Φανερό ότι δεν υπάρχει καμιά σκέψη για την πρόοδο της χώρας. Σημείο αναφοράς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Δημαγωγία και αποπροσανολισμός με στόχο της πολιτική επιβίωση κάθε βουλευτή και υπουργού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...