Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Έκθεση Εθνικής Τράπεζας: Έρχεται σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης


Τι συνέβη και η τράπεζα εκτιμά (όπως και άλλες τράπεζες) οτι έρχεται σημαντική ανάπτυξη στο εθνικό προϊόν; Πώς ξαφνικά ξύπνησαν όλοι φορείς, πολίτες, οργανισμοί αξιολόγησης δημοσιεύουν μελέτες εκτιμήσεις προς την....ευημερία;
Ένα είναι βέβαιο ότι κάτι άλλαξε στην χώρα ενώ μέχρι τώρα  κάτι την κρατούσε καθηλωμένη. 
Κάποιοι μιλούσαν κάποτε για συμπιεσμένο ελατήριο, που περίμενε την απελευθέρωσή του να εκτιναχθεί. Μήπως είμαστε σε αυτή την στιγμή που ανέμεναν κάποιοι;
Κι αν έτσι είναι ας αναλογιστούν όλοι γιατί συνέβη αυτό τώρα με την ανάληψη της διακυβέρνησης από την ΝΔ και τοκ Κυριάκο!!
Κυρίως να σκεφθούμε μήπως ο λαός απέκτησε την ....ελευθερία του; Μήπως οι ΄΄ελεύθερες δημιουργικές΄΄ δυνάμεις απελευθερώθηκαν, μήπως ένιωσαν ότι η χώρα αλλάζει και έρχεται στην ΄΄κανονικότητα΄΄, όπως σχολιάζουν κάποιοι; Μα ποιά καονονικότητα. 
Εμείς λέμε η κοινωνία, ο λαός έρχεται να καταλάβει την θέση που αρμόζει και αντιστοιχεί στο ίδιο το πνεύμα της ελεύθερης κοινωνίας, του ελεύθερου ανθρώπου. 
Το κράτος καταλαμβάνει την δική του θέση, θέση υπεράσπισης των συμφερόντων των μελών της ευνομούμενης κοινωνίας, θέση δίκαιου κριτή, θέση αποκατάστασης των ελευθεριών των μελών της, θέση προόδου και ισορροπίας και ισονομίας. Το κράτος δεν αποφασίζει για λογαριασμό των πολιτών, ο λαός αποφασίζει, συναλλάσσεται και δημιουργέι με σεβασμό στις θεμελειώδεις αξίες που κατέκτησε στα χρόνια του δημοκρατικού του βίου και που απαιτεί να σέβονται όλοι μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου και του ιδίου του κράτους και των εξουσιαζόντων. 


Έκθεση Εθνικής Τράπεζας: Έρχεται σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης
Δημοσιεύθηκε: 05/09/2019
Οι τάσεις κατά το 3ο τρίμηνο προοιωνίζουν σημαντική επιτάχυνση του ΑΕΠ στο Β’ εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με όσα εκτιμά η Εθνική Τράπεζα σε σημερινή της έκθεση στην οποία σχολιάζει τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,9% στο 2ο τρίμηνο.
 Σύμφωνα με την Εθνική, τα διαθέσιμα στοιχεία για το δείκτη οικονομικού κλίματος, βασικούς τομείς δραστηριότητας, καθώς και την καταναλωτική εμπιστοσύνη το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επίδραση των μέτρων ήπιας δημοσιονομικής χαλάρωσης, συνηγορούν σε αύξηση του ΑΕΠ άνω του 2,5% ετησίως, ή ακόμη υψηλότερα, το Β’ εξάμηνο και περίπου 2,1% στο σύνολο του έτους.
 Αναμφισβήτητα, πηγές αβεβαιότητας συνεχίζουν να εκπορεύονται, κυρίως, από το εξωτερικό περιβάλλον, οι οποίες επηρεάζουν ιδιαίτερα τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις και την επενδυτική τους συμπεριφορά, όπως αποτυπώνεται στη μεταβλητότητα των σχετικών δεικτών.
Επίσης, η ετερογένεια στο ρυθμό ανάκαμψης των δαπανών διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων, αλλά και νοικοκυριών διαφορετικού εισοδήματος, παραμένει σημαντική, σημειώνει η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της ΕΤΕ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνήγορος του Πολίτη: Χορήγηση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης σε δημότη με αναπηρία

Πολίτης με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για την ανάκληση απόφασης χορήγησης αποκλειστικής θέσης στάθμευσης από δήμο, στον οποίο είναι δημότης, δι...